Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Yeni Yılda Trafik Cezalarına Yapılacak Zam Yüzde 58,46 olarak Tespit Edildi Peki emeklilerin zam oranı ne olacak.?

          Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre, yeniden değerleme oranı, bu yıl için yüzde 58,46 olarak tespit edildi. Cumhurbaşkanı, Vergi Usul Kanunu kaynaklı artırma veya azaltma yetkisini kullanmazsa 2023 yılında vergi ve harçlar yüzde 58,46 oranında artırılacak.(1 )           Bir gazeteci olarak şünu ifade edebilirim; Toplum olarak, iktidar ve muhalefet partilerinin Milleti yerel seçim heyecanına sokarak uyuttuklarına şahit oluyoruz. Oysa;  Asgari ücretliler, dar ve sabit gelirliler, emekliler sene sonu yaklaştıkça asgari ücretin ne kadar olacağını konuşuyor. Kasım ve Aralık ayı enflasyon  oranlarının ne olacağı merakıda bir başka heyecan vesilesi. Ha şunu da yazalım: Vatandaş bu enflasyon rakamlarına da pek inanmıyor, güvenmiyor. Çünkü, açıklanan rakamlar; Bakkal, market, kasap, pazar veya giyim mağazalarının etiket fiyatlarına yansıyan rakamlarla hiç örtüşmüyor.           Bir de fiyatlar düştü açıklaması veya bazı firmaların  etiket fiyatlarını aşağı çektiği söyleniyor. Mesela; Deterjan, temizlik ürünleri vb mamüllerin ciddi anlamda rakamlarını; Tabiri caizse yarı yarıya indirmeleri, vatandaşlar arasında tartışmaları daha da arttırıyor. Neden mi ? Vatandaşların bazı firmaların ürünlerini enflasyonu bahane ederek fahiş rakamlarla etiketlendirdiğini hatta, bazı tekelleşmiş firmaların hep birlikte adeta anlaşarak rakamları yükselttikleri, haksız kazanç elde ettikleri uzun süredir konuşuluyordu. Şimdi fiyatların indirilmesi eleştirenlerce '' Bakın biz demedik mi ? Bu rakamlar bile şişirme. Durduk yere dolar - kur bahane edilerek fiyatlar yükseltildi. '' şeklinde yorumlanmaya başlandı. Doğrusu insanlarımız bu serbest piyasayı sevmedi, piyasanın ciddi takip edilmesi taraftarı. Üç harfli tekelleşmiş marketlerde vatandaşların şikayetlerinin muhatabı. Seçilen ürünlerle spekülasyon yapıyorlar düşüncesi çok yaygın.           Evet, başlığımıza dönecek olursak; Emekli ve dahi tüm dar gelirliler, Ocak ayında açıklanacak altı ( 6 ) aylık enflasyonu ve iktidarın maaşlara yapacağı zammı merakla bekliyor. '' Hiç olmazsa 2024 te başımız dik pazara, bakkala, kasap'a vs gidelim '' diyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '' Enflasyona ezdirmeyeceğiz '' ifadesi halâ ciddi ümit sebebi. Vatandaşlarla konuştuğumuzda '' kaç senedir ihmal ediliyoruz. Maaşlar eridi. Enflasyon + % 10 zam olmalı '' diyorlar.           Bakalım; Sağ olursak altı aylık enflasyon ne olacak, emeklilere artı refah oranı olarak ne verilecek ? İnşaallah beklentilere olumlu  cevap verilir ve mağdur yığınlar teselli bulur. Vesselam...       Not; Emekliler ve dar gelirlerin çektikleri sıkıntıları  TBMM de dile getiren Yeniden Refah Partisi vekillerine ve genel başkan Dr Erbakan'a iletilmek üzere mesajlar aldığımızı özellikle belirtmek isterim.   
Ekleme Tarihi: 28 Kasım 2023 - Salı
Emrullah Akbulat

Yeni Yılda Trafik Cezalarına Yapılacak Zam Yüzde 58,46 olarak Tespit Edildi Peki emeklilerin zam oranı ne olacak.?

          Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre, yeniden değerleme oranı, bu yıl için yüzde 58,46 olarak tespit edildi. Cumhurbaşkanı, Vergi Usul Kanunu kaynaklı artırma veya azaltma yetkisini kullanmazsa 2023 yılında vergi ve harçlar yüzde 58,46 oranında artırılacak.(1 )

          Bir gazeteci olarak şünu ifade edebilirim; Toplum olarak, iktidar ve muhalefet partilerinin Milleti yerel seçim heyecanına sokarak uyuttuklarına şahit oluyoruz. Oysa;  Asgari ücretliler, dar ve sabit gelirliler, emekliler sene sonu yaklaştıkça asgari ücretin ne kadar olacağını konuşuyor. Kasım ve Aralık ayı enflasyon  oranlarının ne olacağı merakıda bir başka heyecan vesilesi. Ha şunu da yazalım: Vatandaş bu enflasyon rakamlarına da pek inanmıyor, güvenmiyor. Çünkü, açıklanan rakamlar; Bakkal, market, kasap, pazar veya giyim mağazalarının etiket fiyatlarına yansıyan rakamlarla hiç örtüşmüyor.

          Bir de fiyatlar düştü açıklaması veya bazı firmaların  etiket fiyatlarını aşağı çektiği söyleniyor. Mesela; Deterjan, temizlik ürünleri vb mamüllerin ciddi anlamda rakamlarını; Tabiri caizse yarı yarıya indirmeleri, vatandaşlar arasında tartışmaları daha da arttırıyor. Neden mi ? Vatandaşların bazı firmaların ürünlerini enflasyonu bahane ederek fahiş rakamlarla etiketlendirdiğini hatta, bazı tekelleşmiş firmaların hep birlikte adeta anlaşarak rakamları yükselttikleri, haksız kazanç elde ettikleri uzun süredir konuşuluyordu. Şimdi fiyatların indirilmesi eleştirenlerce '' Bakın biz demedik mi ? Bu rakamlar bile şişirme. Durduk yere dolar - kur bahane edilerek fiyatlar yükseltildi. '' şeklinde yorumlanmaya başlandı. Doğrusu insanlarımız bu serbest piyasayı sevmedi, piyasanın ciddi takip edilmesi taraftarı. Üç harfli tekelleşmiş marketlerde vatandaşların şikayetlerinin muhatabı. Seçilen ürünlerle spekülasyon yapıyorlar düşüncesi çok yaygın.

          Evet, başlığımıza dönecek olursak; Emekli ve dahi tüm dar gelirliler, Ocak ayında açıklanacak altı ( 6 ) aylık enflasyonu ve iktidarın maaşlara yapacağı zammı merakla bekliyor. '' Hiç olmazsa 2024 te başımız dik pazara, bakkala, kasap'a vs gidelim '' diyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '' Enflasyona ezdirmeyeceğiz '' ifadesi halâ ciddi ümit sebebi. Vatandaşlarla konuştuğumuzda '' kaç senedir ihmal ediliyoruz. Maaşlar eridi. Enflasyon + % 10 zam olmalı '' diyorlar.

          Bakalım; Sağ olursak altı aylık enflasyon ne olacak, emeklilere artı refah oranı olarak ne verilecek ? İnşaallah beklentilere olumlu  cevap verilir ve mağdur yığınlar teselli bulur. Vesselam...      

Not; Emekliler ve dar gelirlerin çektikleri sıkıntıları  TBMM de dile getiren Yeniden Refah Partisi vekillerine ve genel başkan Dr Erbakan'a iletilmek üzere mesajlar aldığımızı özellikle belirtmek isterim. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.