Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Yalan Tarih Yazmaya Kalkarsanız Tarih Bilimi Bunu Kabul Etmez

Sovyet (SSCB) döneminde Stalin, Kafkasya halklarını  Sosyalizm doğrultusunda yoğurabilmek için; yalan üzerine kurgulanmış ideolojik tarih yazdırmak istedi. Rus ve Çeçen münevverlerinin (aydınlarının ) ciddi itirazları üzerine yazım işi yarım kaldı. Çoğumuz bu şeytanlık Stalinin aklına nasıl geldi diye merakla, cevap ararız. Oysa, İngilizlerin sömürgeleştirdikleri toplumların dillerini ve Tarihlerini değiştirerek toplumları köleleştirdiğini herkes gibi Stalin'de, Ruslarda biliyordu.           Stalin'in yalan Tarih yazma işi yarım kaldı ama fikirdaşları, yoldaşları her fırsatta bu yalan Tarihten örneklemeler yaparak Kafkas halklarının çocuklarının uyanışını, kimlik - kültür sorgulamasını yapmalarını engellemeye çalışmaktadırlar. Sadece Sosyalistler değil, Rus Milliyetçilerinin de bilerek bu yalan Tarihe vurgular yaptıkları biliniyoruz.           Emperyalist İtilaf ülkelerinin toplu saldırısıyla işgale uğrayan Osmanlı toprakları üzerinde elliye yakın devlet - devletçik kuruldu. Cetvellerle ayırdıkları topraklara daimi anlaşmazlıklar olacak şekilde sınırlar çizildi. Kukla liderler eşliğinde asırlarca beraber yaşamış toplumlar birbirlerine hasım edilmeye çalışıldı. Farklı bayraklar, farklı hikayeler yazıldı...           Merhum  Prof Oktay Sinanoğlu '' Her sömürgede sömürgeci sahte aydın sınıfı yetiştirmiştir ve sahte aydın sınıfı kendi toplumuna ters , onu tanımayan ve hatta ondan ( kendi toplumundan, kültüründen ) nefret eden bir aydın sınıfı yetiştirip Milletinin başına bela etmiştir. '' der.           Osmanlı artık yok. Aradan geçen 100 yıllık süreç coğrafyaya huzur, sükunet getirmedi. Dün İngiltere liderliğinde bölgede cirit atan sömürgeciler; Günümüzde ABD öncülüğünde yeni düzenlemelerle çizdikleri haritayı masaya koymaya çalışıyorlar.           Türkiye ( Ordumuz ), meşru müdafaa gereği sınırlarımızı korumaya çalışıyor. Bu esnada İsrail ve Gazze arasında bir müsadere ( İsrail tarafının beyanına göre savaş ) başlatıldı. Hakikaten İngilizlerin bahşettiği topraklarda 1948 den bu yana İsrail vahşeti, saldırganlığı yaşanıyor. Avrupada Ukrayna - Rusya Savaşı, Sırpların bitmeyen tarihi saldırganlığı, Azerbaycan - Ermenistan gerginliği  ve nihayet Orta Doğu da Gazzeli müslümanların direnişi..           Yalan Tarih yazımı diyerek başladığımız makalemizde başbaşka konuları konuşmaya başladık. İşte bu geldiğimiz noktada toplumlar aklı selim kararlar alamasın, Tarihi sorumluluklarının şuurunda davranamasın diye '' YALAN TARİH '' yazdırmaya çalışıyorlar.  Tabi, bunu ne Tarih bilimi kabul eder ne de bizim gibi köklü Tarihi geçmişi olan Milletler asla kabul etmezler. Vesselam...
Ekleme Tarihi: 08 Ekim 2023 - Pazar
Emrullah Akbulat

Yalan Tarih Yazmaya Kalkarsanız Tarih Bilimi Bunu Kabul Etmez

Sovyet (SSCB) döneminde Stalin, Kafkasya halklarını  Sosyalizm doğrultusunda yoğurabilmek için; yalan üzerine kurgulanmış ideolojik tarih yazdırmak istedi. Rus ve Çeçen münevverlerinin (aydınlarının ) ciddi itirazları üzerine yazım işi yarım kaldı. Çoğumuz bu şeytanlık Stalinin aklına nasıl geldi diye merakla, cevap ararız. Oysa, İngilizlerin sömürgeleştirdikleri toplumların dillerini ve Tarihlerini değiştirerek toplumları köleleştirdiğini herkes gibi Stalin'de, Ruslarda biliyordu.

          Stalin'in yalan Tarih yazma işi yarım kaldı ama fikirdaşları, yoldaşları her fırsatta bu yalan Tarihten örneklemeler yaparak Kafkas halklarının çocuklarının uyanışını, kimlik - kültür sorgulamasını yapmalarını engellemeye çalışmaktadırlar. Sadece Sosyalistler değil, Rus Milliyetçilerinin de bilerek bu yalan Tarihe vurgular yaptıkları biliniyoruz.

          Emperyalist İtilaf ülkelerinin toplu saldırısıyla işgale uğrayan Osmanlı toprakları üzerinde elliye yakın devlet - devletçik kuruldu. Cetvellerle ayırdıkları topraklara daimi anlaşmazlıklar olacak şekilde sınırlar çizildi. Kukla liderler eşliğinde asırlarca beraber yaşamış toplumlar birbirlerine hasım edilmeye çalışıldı. Farklı bayraklar, farklı hikayeler yazıldı...

          Merhum  Prof Oktay Sinanoğlu '' Her sömürgede sömürgeci sahte aydın sınıfı yetiştirmiştir ve sahte aydın sınıfı kendi toplumuna ters , onu tanımayan ve hatta ondan ( kendi toplumundan, kültüründen ) nefret eden bir aydın sınıfı yetiştirip Milletinin başına bela etmiştir. '' der.

          Osmanlı artık yok. Aradan geçen 100 yıllık süreç coğrafyaya huzur, sükunet getirmedi. Dün İngiltere liderliğinde bölgede cirit atan sömürgeciler; Günümüzde ABD öncülüğünde yeni düzenlemelerle çizdikleri haritayı masaya koymaya çalışıyorlar.

          Türkiye ( Ordumuz ), meşru müdafaa gereği sınırlarımızı korumaya çalışıyor. Bu esnada İsrail ve Gazze arasında bir müsadere ( İsrail tarafının beyanına göre savaş ) başlatıldı. Hakikaten İngilizlerin bahşettiği topraklarda 1948 den bu yana İsrail vahşeti, saldırganlığı yaşanıyor. Avrupada Ukrayna - Rusya Savaşı, Sırpların bitmeyen tarihi saldırganlığı, Azerbaycan - Ermenistan gerginliği  ve nihayet Orta Doğu da Gazzeli müslümanların direnişi..

          Yalan Tarih yazımı diyerek başladığımız makalemizde başbaşka konuları konuşmaya başladık. İşte bu geldiğimiz noktada toplumlar aklı selim kararlar alamasın, Tarihi sorumluluklarının şuurunda davranamasın diye '' YALAN TARİH '' yazdırmaya çalışıyorlar.  Tabi, bunu ne Tarih bilimi kabul eder ne de bizim gibi köklü Tarihi geçmişi olan Milletler asla kabul etmezler. Vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Erdinç
(08.10.2023 22:45 - #190)
Türkiye'de yazılan ya da uydurulan tarih, dünyanın hiçbir ülkesinde olmamıştır desem abartmış olur muyum acaba? Sanki yüz sene önce uzaydan gelmişiz gibi, önceki tarihimizi yok sayarak ya da düşmanlaştırarak oluşturulan bugünkü toplum dizayn edilmeye çalışılıyor ve maalesef de başarılı oluyorlar.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Abrek
(08.10.2023 23:32 - #191)
İngiliz hehomanyasına dahil edilmiş bir islam ülkesi olan Adına türkiye koyarak milliyetçilik aşılayarak osmanlığı parça parça ettirdi İngilizler atamış oldukları valiyle sahte kahraman ile ülkeyi halen onların sömürgesiymiş gibi alkış tutuyorlar. Nedense 100 yıldır yapılan sahtekarlığı anlamamak için çaba sarf ediyorlar okullarda düzmece tarih yalan tarihten başka birşey yok. Yalancılık yalan tarihle insanlaeı ayrıştırıyorlar... Risale-i Nur da bir yerinde. Kamayı kaldırdım tam vuracağım zaman bir ses o Ahir zaman fitnesi dir diye öldür mekten vaz geçitirilmiş. Gördügüm okuduğum kadarıyle bu memleketi Deccaliyet ele geçirmiş ve bütün halk tabi olmuş kalbinde iman olanlar hariç. Ve okullardaki sözde öğretmenler sanki hepsi Deccaliyete tabi olmuş
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.