Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Veliler haklı olarak tedirginler; Okullarda akran şiddeti artıyor

          Okulların açılmasıyla beraber, okullardaki akran şiddeti tekrar gündeme geldi. Üzücü olan, erkek öğrencilerin akran şiddetine kız öğrencilerin şiddet görüntüleri de eklendi. Bir an önce ilgililerin tedbir alması, anne - babaların daha duyarlı olmaları gerekiyor.           Tabi, tartışılması gereken sadece akran şiddeti değil artışın sebepleri de olmalı. İhmaller, yanlış eğitim sistemi vs bir yana bu iletişim teknolojisinin gelişimi, telefonlar vb artışta büyük pay sahipleridir. Tedirginliği arttıran bir şey daha var. Çocuklar akran şiddetini kaydediyor ve paylaşıyorlar. Ne kadar ürkütücü bir durum.           Arkadaşları döğüşüyorlar, ayırmadıklrı gibi destekli seyircilik yapıyorlar. Alkışlar arasında birinin dövülmesini, hırpalanmasını, aşağılanmasını kayda alıyorlar. Bu nasıl bir ahlak anlayışı, bu nasıl bir eğitimin - kültür dayatmasının sonucudur ?!           Üzülerek ifade edelim; Eğitim politikası, uygulaması yanlış. Acil tedbir alınmazsa Tv dizilerininde desteğiyle iyice kontrolden çıkmış Mexico Cityli ya da ne bileyim Rio de Janeironun varoşlarında ki görüntüleri yaşamamız yakındır. Allah(cc) korusun...           Malum genç anne babaların büyük bir çoğunluğu çalışıyorlar. Haliyle çocuklarını takip etmeleri zorlaşıyor. Okullar öğrencileri sadece ders değil manen de doyurmalı. Doyurmazsa bunalımlı bir nesil yetişir, sokakların menfi tesirinde kontrolsüz gençler türer. Polisiye tedbirlerle olmaz. Klasik bir ifade kullanalım; Eğitim şart...           Çocuklarımız geleceğimizdir. Onları önce kendilerine sonra ailelerine, ülkesine, insanlığa ve dahi İslama faydalı nesiller olarak yetiştirmeliyiz. Bu Milletin maddi - manevi değerleriyle  donanmış nesiller yetiştirmeliyiz. İmanlı nesil ne kendisine ne de bir başkasına zarar verir. Bu gerçeği kabul etmeliyiz.           Netice olarak okullardaki akran şiddetinin artması velilerde tedirginliği arttırıyor. İlgililerin, yetkililerin bu vesileyle dikkatlerini çekmiş olalım. Çocuklarımız geleceğimizdir. Bir tanesini bile kaybetmek istemeyiz. İnşaallah huzur ortamında; verimli, hayırlı bir eğitim yılı olur. Eğitim camiamıza ve talebelerimize başarılar diliyorum. Vesselam.
Ekleme Tarihi: 21 Eylül 2023 - Perşembe
Emrullah Akbulat

Veliler haklı olarak tedirginler; Okullarda akran şiddeti artıyor

          Okulların açılmasıyla beraber, okullardaki akran şiddeti tekrar gündeme geldi. Üzücü olan, erkek öğrencilerin akran şiddetine kız öğrencilerin şiddet görüntüleri de eklendi. Bir an önce ilgililerin tedbir alması, anne - babaların daha duyarlı olmaları gerekiyor.

          Tabi, tartışılması gereken sadece akran şiddeti değil artışın sebepleri de olmalı. İhmaller, yanlış eğitim sistemi vs bir yana bu iletişim teknolojisinin gelişimi, telefonlar vb artışta büyük pay sahipleridir. Tedirginliği arttıran bir şey daha var. Çocuklar akran şiddetini kaydediyor ve paylaşıyorlar. Ne kadar ürkütücü bir durum.

          Arkadaşları döğüşüyorlar, ayırmadıklrı gibi destekli seyircilik yapıyorlar. Alkışlar arasında birinin dövülmesini, hırpalanmasını, aşağılanmasını kayda alıyorlar. Bu nasıl bir ahlak anlayışı, bu nasıl bir eğitimin - kültür dayatmasının sonucudur ?!

          Üzülerek ifade edelim; Eğitim politikası, uygulaması yanlış. Acil tedbir alınmazsa Tv dizilerininde desteğiyle iyice kontrolden çıkmış Mexico Cityli ya da ne bileyim Rio de Janeironun varoşlarında ki görüntüleri yaşamamız yakındır. Allah(cc) korusun...

          Malum genç anne babaların büyük bir çoğunluğu çalışıyorlar. Haliyle çocuklarını takip etmeleri zorlaşıyor. Okullar öğrencileri sadece ders değil manen de doyurmalı. Doyurmazsa bunalımlı bir nesil yetişir, sokakların menfi tesirinde kontrolsüz gençler türer. Polisiye tedbirlerle olmaz. Klasik bir ifade kullanalım; Eğitim şart...

          Çocuklarımız geleceğimizdir. Onları önce kendilerine sonra ailelerine, ülkesine, insanlığa ve dahi İslama faydalı nesiller olarak yetiştirmeliyiz. Bu Milletin maddi - manevi değerleriyle  donanmış nesiller yetiştirmeliyiz. İmanlı nesil ne kendisine ne de bir başkasına zarar verir. Bu gerçeği kabul etmeliyiz.

          Netice olarak okullardaki akran şiddetinin artması velilerde tedirginliği arttırıyor. İlgililerin, yetkililerin bu vesileyle dikkatlerini çekmiş olalım. Çocuklarımız geleceğimizdir. Bir tanesini bile kaybetmek istemeyiz. İnşaallah huzur ortamında; verimli, hayırlı bir eğitim yılı olur. Eğitim camiamıza ve talebelerimize başarılar diliyorum. Vesselam.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.