Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Tv Ekranlarına Aciz İnsanların Marjinal İlişkilerini Taşıyarak Toplumun Ahlak ve Aile Yapısı Hedef Alınıyor, RTÜK Niye Müdahale Etmiyor..

          Toplum alenen ahlaksızlık bombardımanına tutulmuş gibi. Ekranları işgal eden dizilerdeki çarpık ilişkiler, pavyon ve gece kulüplerinde mağdur yaşayan kadınların sanki çok mutlu hayatları varmış gibi izleyicilere sunulması, bununla yetinilmeyip şiirin, hikayenin, romanın, hasılı edebiyatın içine edilmesine son sürat devam edilirken ilgililerin - RTÜK ün seyirci kalması düşündürücü değil mi ?           Toplumun maddi - manevi değerleriyle çelişen programları ekranlara taşıyanlar ( sözde sanatkarlar - yönetmenler - rejisörler - finansörler vb ) toplumu kötü örneklerle ahlak ve erdem yönünden olumlu yöndemi etkiliyorlar, yoksa dejenereasyona - çürümeyemi hizmet ediyorlar. Dini değerlerin hafife alındığı, milli duyguların küçümsendiği zamanlardayız. Sanat, edebiyat adı altında toplumun değerleri tahrip ediliyor; Hepimiz seyirciyiz. Müdahale etmesi gerekenler daha ne bekliyor.!?           Hemen her kanalda tüm günü heba eden programların aile ve kadın merkezli programlar olduklarını iddia etmeleride manidar. Allah'tan son zamanlarda TRT bir kaç düzgün film ve diziyle gönüllere su serpiyor ama yeterli değil. Özellikle aile mefhumunu yücelten dizi ve filmlerin acilen ekranlara taşınması lazım. Zayıflayan manevi ve milli değerleri gençlere aktarmamız gerekiyor. Bu en kolay basın - iletişim kanallarıyla olur. Bunu bir türlü kullanamıyoruz. Maalesef çok kazanmak uğruna bu saha sapkınlara terkediliyor. Sonrada gençlik elden gidiyor, sapkınlıklar, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar artıyor diye feryadı figan ediyoruz.          Genç anne -  babalar çalışıyorlar. Çocukların eğitim - öğretimlerinde kurumların önemi dahada artıyor. Eleştirileri kabul etmiyorlar ama eğitmenler, öğretmenler, MEB, imamlar, DİB, aileden sorumlu bakanlık, RTÜK, Basın yayından mesul olanlar ve dahi aktaramadığımız tüm ilgililer sorumludurlar. Aile yoksa, gençlik yoksa geleceğe dair neleri kurgulayacağız ki.           Lütfen yeter artık. Aileyi, toplumsal değerlerimizi hedef alan bu programları kaldırın veya toplumun ahlak ve değerlerine uygun programlar haline getirin. Yoksa bu marjinal densizler kötü yönde örnek oluyorlar. Toplum kanıksamaya başladı.           Temenni edelim bir an önce bu sapkın programlara bir çeki düzen verilsin. Ya toptan kaldırılsınlar veya edep - terbiye, ahlaka hizmet eder olsunlar. Vesselam..            
Ekleme Tarihi: 23 Şubat 2024 - Cuma
Emrullah Akbulat

Tv Ekranlarına Aciz İnsanların Marjinal İlişkilerini Taşıyarak Toplumun Ahlak ve Aile Yapısı Hedef Alınıyor, RTÜK Niye Müdahale Etmiyor..

          Toplum alenen ahlaksızlık bombardımanına tutulmuş gibi. Ekranları işgal eden dizilerdeki çarpık ilişkiler, pavyon ve gece kulüplerinde mağdur yaşayan kadınların sanki çok mutlu hayatları varmış gibi izleyicilere sunulması, bununla yetinilmeyip şiirin, hikayenin, romanın, hasılı edebiyatın içine edilmesine son sürat devam edilirken ilgililerin - RTÜK ün seyirci kalması düşündürücü değil mi ?

          Toplumun maddi - manevi değerleriyle çelişen programları ekranlara taşıyanlar ( sözde sanatkarlar - yönetmenler - rejisörler - finansörler vb ) toplumu kötü örneklerle ahlak ve erdem yönünden olumlu yöndemi etkiliyorlar, yoksa dejenereasyona - çürümeyemi hizmet ediyorlar. Dini değerlerin hafife alındığı, milli duyguların küçümsendiği zamanlardayız. Sanat, edebiyat adı altında toplumun değerleri tahrip ediliyor; Hepimiz seyirciyiz. Müdahale etmesi gerekenler daha ne bekliyor.!?

          Hemen her kanalda tüm günü heba eden programların aile ve kadın merkezli programlar olduklarını iddia etmeleride manidar. Allah'tan son zamanlarda TRT bir kaç düzgün film ve diziyle gönüllere su serpiyor ama yeterli değil. Özellikle aile mefhumunu yücelten dizi ve filmlerin acilen ekranlara taşınması lazım. Zayıflayan manevi ve milli değerleri gençlere aktarmamız gerekiyor. Bu en kolay basın - iletişim kanallarıyla olur. Bunu bir türlü kullanamıyoruz. Maalesef çok kazanmak uğruna bu saha sapkınlara terkediliyor. Sonrada gençlik elden gidiyor, sapkınlıklar, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar artıyor diye feryadı figan ediyoruz.

         Genç anne -  babalar çalışıyorlar. Çocukların eğitim - öğretimlerinde kurumların önemi dahada artıyor. Eleştirileri kabul etmiyorlar ama eğitmenler, öğretmenler, MEB, imamlar, DİB, aileden sorumlu bakanlık, RTÜK, Basın yayından mesul olanlar ve dahi aktaramadığımız tüm ilgililer sorumludurlar. Aile yoksa, gençlik yoksa geleceğe dair neleri kurgulayacağız ki.

          Lütfen yeter artık. Aileyi, toplumsal değerlerimizi hedef alan bu programları kaldırın veya toplumun ahlak ve değerlerine uygun programlar haline getirin. Yoksa bu marjinal densizler kötü yönde örnek oluyorlar. Toplum kanıksamaya başladı.

          Temenni edelim bir an önce bu sapkın programlara bir çeki düzen verilsin. Ya toptan kaldırılsınlar veya edep - terbiye, ahlaka hizmet eder olsunlar. Vesselam..

 

         

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ozge
(23.02.2024 18:20 - #380)
Sapkın programlar var şiddet içerikli gerilim film leri var bunlar toplumumuzu derinden etkileyen gayri milli ve gayri ahlaki program ve filmlerdir Maalesef millilikten uzaklaştıkça İslam inançlarımız da bundan nasibini alıyor sıradan bir Alman sıradan bir Amerikaluıdan farkımız kalmıyor sonuçta
Emrullah Akbulat Yorumunuz için teşekkür ederim. Ayrıca tespitlerinize de katıldığımı belirtmek isterim. Allah'a emanetsiniz..
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
SİMYACI
(23.02.2024 19:58 - #381)
İnsanın ruh sağlığını bozan programlar tv izlemez oldum. Dün yeşilçam filmleri bugün tv dizileri ile toplum sistematik formatlanıyor. Her konuda ulusal dejenerasyon yaşanıyor. Şaşırdığım önceki hükümetler gibi bugün de dur diyen yok yeşilçam filmlerini bilmeyen nesil yok. Sosyete başı açık hizmetleri başı kapalı vb ...
Emrullah Akbulat Maalesef toplumun tüm kesimlerinden şikayetler olmasına rağmen ilgililer, yetkililer müdahale etmiyorlar. '' Toplum sistematik olarak formatlanıyor '' ifadenize katılıyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim. Allah'a emanetsiniz...
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.