Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Trump, Biden yani ABD alenen piyonlarını fonluyor

                           Trump, Biden  yani ABD alenen piyonlarını fonluyor       Eskden herkes birbirini suçlardı. Sen Amerikancısın, sen Rusçusun, Seni İngiliz Kraliyeti yemliyor, ya da Alman işbirlikçisi vb şeklinde suçlamalar yapılır; Toplumda infiale sebep olur, kimseye bu suçlama yakıştırılmazdı. Hakikaten geçmişte bütün siyasi görüşler çoğunlukla samimiyetle desteklenirdi. Dahası herkes birbirini tanırdı. Biraz daha layık yahut yakışır bulunanlar partiler içerisinde öne çıkardı.       Eskden böyleydi diyoruz ya arada bir farkedilmeyen kriptolar, kapalı kapılar ardında iş çevirir, bu toprağın samimi çocuklarını kandırırlardı. Şimdi, işbirlikçilik yadırganmaz hale getirildi. Vatansever olmak, ya da Milli Görüşü savunmak, Milli Düşünceyi savunmak, bu toprağa has düşünmek vb adeta gericilik, utanılacak bir durum gibi gösterilmeye çalışılıyor. ABD lilerle yahut Avrupalı abileriyle boy boy fotoğraf çektirebilenler,  yahut, oralara kadar gidip icazet alanlar mutebermiş gibi hava estiriliyor.       Basında ABD'nin çeşitli kurum ve vakiıflarınca desteklenen, fonlanan siyasilerin, Tv cilerin, gazetecilerin, şair - yazarların, sanatçıların vb olduğu yazılır, konuşulur hatta, isimler  paylaşılır. İfşaa edilen bu zevatların mahçup olmadıklarını, yüzlerinin kızarmadığını görüyoruz. Güya sermayeye karşı olup sermayenin - burjuvanın beslemeleri ithamını da kabul ediyorlar. Oysa, kapitalizme karşı mücadeleleriyle övünürlerdi. Sömürenler sevilmezdi.       Tabi, genelleme yapmıyoruz. Sadece ülkemizde estirilen siyasi havanın kimler - hangi güçler tarafından dizayn edilmek istediğini anlamaya - anlatmaya çalışıyoruz. Kim ne yapmak istiyor, kiminle beraber bilmezsek; doğru kim, yanlış kim, hatalı kim, doğru yolda olan kim ayırt edemezsek, oluşturulan kaosta fonlayanlar yani, fonlananlar istediklerini elde ederler.        Daha zeki, daha çok çalışan, daha çok okuyan, daha çok düşünen, daha çok inananlar topluluğu olursak; Bölünmez, bütün olursak, hem kardeşliğimiz artar hem de güçlü oluruz. Oynanan bütün oyunları bozarız. Yeter ki Allah(cc) bizimle beraber diyelim, imanımızı güçlü tutalım. Zafer, her zaman Hakka inanlarındır.  Şüphe etmeyelim. Eninde  sonunda gerçekleşir. Rabbimize emanetsiniz Vesselam...
Ekleme Tarihi: 19 Haziran 2023 - Pazartesi
Emrullah Akbulat

Trump, Biden yani ABD alenen piyonlarını fonluyor

                           Trump, Biden  yani ABD alenen piyonlarını fonluyor

      Eskden herkes birbirini suçlardı. Sen Amerikancısın, sen Rusçusun, Seni İngiliz Kraliyeti yemliyor, ya da Alman işbirlikçisi vb şeklinde suçlamalar yapılır; Toplumda infiale sebep olur, kimseye bu suçlama yakıştırılmazdı. Hakikaten geçmişte bütün siyasi görüşler çoğunlukla samimiyetle desteklenirdi. Dahası herkes birbirini tanırdı. Biraz daha layık yahut yakışır bulunanlar partiler içerisinde öne çıkardı.

      Eskden böyleydi diyoruz ya arada bir farkedilmeyen kriptolar, kapalı kapılar ardında iş çevirir, bu toprağın samimi çocuklarını kandırırlardı. Şimdi, işbirlikçilik yadırganmaz hale getirildi. Vatansever olmak, ya da Milli Görüşü savunmak, Milli Düşünceyi savunmak, bu toprağa has düşünmek vb adeta gericilik, utanılacak bir durum gibi gösterilmeye çalışılıyor. ABD lilerle yahut Avrupalı abileriyle boy boy fotoğraf çektirebilenler,  yahut, oralara kadar gidip icazet alanlar mutebermiş gibi hava estiriliyor.

      Basında ABD'nin çeşitli kurum ve vakiıflarınca desteklenen, fonlanan siyasilerin, Tv cilerin, gazetecilerin, şair - yazarların, sanatçıların vb olduğu yazılır, konuşulur hatta, isimler  paylaşılır. İfşaa edilen bu zevatların mahçup olmadıklarını, yüzlerinin kızarmadığını görüyoruz. Güya sermayeye karşı olup sermayenin - burjuvanın beslemeleri ithamını da kabul ediyorlar. Oysa, kapitalizme karşı mücadeleleriyle övünürlerdi. Sömürenler sevilmezdi.

      Tabi, genelleme yapmıyoruz. Sadece ülkemizde estirilen siyasi havanın kimler - hangi güçler tarafından dizayn edilmek istediğini anlamaya - anlatmaya çalışıyoruz. Kim ne yapmak istiyor, kiminle beraber bilmezsek; doğru kim, yanlış kim, hatalı kim, doğru yolda olan kim ayırt edemezsek, oluşturulan kaosta fonlayanlar yani, fonlananlar istediklerini elde ederler.

       Daha zeki, daha çok çalışan, daha çok okuyan, daha çok düşünen, daha çok inananlar topluluğu olursak; Bölünmez, bütün olursak, hem kardeşliğimiz artar hem de güçlü oluruz. Oynanan bütün oyunları bozarız. Yeter ki Allah(cc) bizimle beraber diyelim, imanımızı güçlü tutalım. Zafer, her zaman Hakka inanlarındır.  Şüphe etmeyelim. Eninde  sonunda gerçekleşir. Rabbimize emanetsiniz Vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.