Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Sokaklara Dökülenler Bilelim ki Evlerimizden Çıkıyor

Sokaklara Dökülenler Bilelim ki Evlerimizden Çıkıyor         Hemen hepimiz sokaklarda gördüğümüz çirkinliklere bakıp üzülür, yakınırız. Hiç düşünmeyiz ki; sokaklara dökülen bu çirkinlikler, evlerimizden sokaklara dökülüyor. Evet, mesulü bizleriz  bu çirkin görüntülerin.  Anne - babalar sizlere söylüyorum:  Bu sokakları dolduran nesil sizlerin eseri.         Kimi kolaycılar, kabahati üzerlerinden atmak için türlü bahaneler üretirler. Okulları, Milli Eğitim sistemini suçlarlar. Hatta, daha ileri götürüp '' rejimin suçu '' derler. Bütün bu suçu başka taraflara tevdi etme çabasına ister vicdanı rahatlatma, ister gerçeklerden kaçma deyin, gerçek ortada. İyi nesil yetiştirmiyoruz, yetiştiremiyoruz.         Tabi, tüm kabahati sadece aileye yükleyip; Okulu, öğretmenleri, Milli Eğitim bakanlığı(MEB) sistemini vb aklayamayız. Her biri anne - baba kadar suçlular, zanlılar. Bu kadar ahlak yoksunu, suç eğilimli,  milli - manevi değerlerden yoksun nesil yetişiyorsa; Milli Eğitim mensuplarıda, Diyanet İşleri Başkanlığı(DİB) mensuplarıda en az aileler kadar sorumludur, mesuldür.         Ekonomi düzeltilir, anarşi engellenir ama ahlaki erozyon öyle kısa süreli tedbirlerle engellenemez. Maalesef her geçen gün kötüye gidiyor, tedbir almayı hiç düşünmüyoruz. Sokaklara çıkamaz; İşimize, okulumuza, seyahatimize gidemez duruma gelinceye kadar bu sokaklar bizleri korkutmaya devam edecek gibi.         İşte bu hayra alamet olmayan gelişmeler üzerine; Edep - adab eğitimi ailede başlayıp okullarda ciddi ders olarak verilmeli diyoruz. Efendimli, lütfenli, afedersinli konuşmaları unuttuk, ya da unutturuldu. Her neyse şimdi yeniden öğrenmenin, öğretmenin tam zamanıdır. İnşaallah geç kalmayız. Vesselam.
Ekleme Tarihi: 11 Temmuz 2023 - Salı
Emrullah Akbulat

Sokaklara Dökülenler Bilelim ki Evlerimizden Çıkıyor

Sokaklara Dökülenler Bilelim ki Evlerimizden Çıkıyor

        Hemen hepimiz sokaklarda gördüğümüz çirkinliklere bakıp üzülür, yakınırız. Hiç düşünmeyiz ki; sokaklara dökülen bu çirkinlikler, evlerimizden sokaklara dökülüyor. Evet, mesulü bizleriz  bu çirkin görüntülerin.  Anne - babalar sizlere söylüyorum:  Bu sokakları dolduran nesil sizlerin eseri.

        Kimi kolaycılar, kabahati üzerlerinden atmak için türlü bahaneler üretirler. Okulları, Milli Eğitim sistemini suçlarlar. Hatta, daha ileri götürüp '' rejimin suçu '' derler. Bütün bu suçu başka taraflara tevdi etme çabasına ister vicdanı rahatlatma, ister gerçeklerden kaçma deyin, gerçek ortada. İyi nesil yetiştirmiyoruz, yetiştiremiyoruz.

        Tabi, tüm kabahati sadece aileye yükleyip; Okulu, öğretmenleri, Milli Eğitim bakanlığı(MEB) sistemini vb aklayamayız. Her biri anne - baba kadar suçlular, zanlılar. Bu kadar ahlak yoksunu, suç eğilimli,  milli - manevi değerlerden yoksun nesil yetişiyorsa; Milli Eğitim mensuplarıda, Diyanet İşleri Başkanlığı(DİB) mensuplarıda en az aileler kadar sorumludur, mesuldür.

        Ekonomi düzeltilir, anarşi engellenir ama ahlaki erozyon öyle kısa süreli tedbirlerle engellenemez. Maalesef her geçen gün kötüye gidiyor, tedbir almayı hiç düşünmüyoruz. Sokaklara çıkamaz; İşimize, okulumuza, seyahatimize gidemez duruma gelinceye kadar bu sokaklar bizleri korkutmaya devam edecek gibi.

        İşte bu hayra alamet olmayan gelişmeler üzerine; Edep - adab eğitimi ailede başlayıp okullarda ciddi ders olarak verilmeli diyoruz. Efendimli, lütfenli, afedersinli konuşmaları unuttuk, ya da unutturuldu. Her neyse şimdi yeniden öğrenmenin, öğretmenin tam zamanıdır. İnşaallah geç kalmayız. Vesselam.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.