Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Pahalılık, işsizlik derken muhalefet yokluğu tartışılıyor

Pahalılık, işsizlik derken muhalefet yokluğu tartışılıyor     Hakikaten renkli coğrafyanın, renkli insanlarıyız. Çabuk alışıp, çabuk unutmadığımız ne kaldı. En güzel menkıbeler, kıssalar, şiirler, hatta, Kaf Dağı hikayeleri bu coğrafyada yazıldı. İdeolojiler kaç kere tartıldıda kıymet görmedi. ABD li abiler Dünya hakimiyetleri uğruna kaç iktidarı indirdi, kaç vatanseveri öldürttü. Bihaber yaşayan binlerce masumu haberdarmış gibi sokaklara sürdürüp, canhıraş ortada bırakan zalim ne zaman '' tamam '' diyecek veya zalime ne vakit '' yeter '' denilecek..!?     Öyle anlaşılıyor ki; Bu coğrafya ABD li abilerin '' tamam '' diyemiyeceği yegâne yer olarak kalacak. Bu da demek oluyor ki; Siyasi arena kızışacak.  '' evet '' diyenler her zamanki gibi çağdaş, aydınlar;  '' Hayır '' diyenler de '' İnancımız İslâm '' diyenler olacak.      Ülkemiz son yıllarda tekrar enflasyonla yüzleşti. Sebze, meyve, tahıl vb fiyatları artıyor. Süper Marketlerin fırsatçılık yaptıkları ortada. Patates, soğan fiyatları bile kah uçuruluyor kah düşürülüyor. Çalan çaldığı, çırpan çırptığıyla kalıyor. Ürünler tek tek spekülasyon aracı haline getiriliyor. Bu hafta hangi üründe sıra; Yumurtada mı ?!       İşsizlik her zamanki gibi rutin varlığını koruyor. Ülke hiç gelişmiyor desek, doğru olmaz. Olumsuz gelişmelere sebep olan '' BÜYÜK YANLIŞLAR '' a  '' DUR '' demek lazım. İktidarın zayıf kaldığı, bir diğer ifadeyle yanlış yaptığı noktalarda '' Doğrusu budur '' diyen muhalefetimiz yok. Var olduğunu söyleyen ya da Yeniden Refah Partisi gibi '' Ben buradayım '' diyen partilerde var. Vatandaşın '' ben burdayım '' diyen sesleri duyması lazım. Yoksa, bugüne kadar ikinci, üçüncü parti yaptıklarından bir fayda görmediği ortada.      Şunu iyi bilelim; Ülkemizde iktidarın varlığı kadar ciddi muhalefet olsa, inanın iktidar kendisine  çeki düzen verir, daha az yanlış yapar. Maalesef ülkemizde muhalefet yok. Alternatif  kadroları barındıran:  Ekonomi, eğitim, dışişleri, askeri vb konularında ekibi olan parti olsaydı böyle mi olurdu. İktidar, kendi alternatiflerini kendi içerisinden çıkarıyor.      Geçtiğimiz onlu yıllarda ekonomik enflasyon kadar parti enflasyonu vardı. Bugünde benzer durum var. Ne kadar çok parti o kadar uzlaşmazlık. Yıldırılan, zihni karıştırılan toplumun doğru - yanlış ayırımı yapması engelleniyor. Çok partili hayat demokrasinin aldatmacalarından biri ya da kurnazların daha çok fırsat bulduğu ortam.        Ne olursa olsun ümitsiz olmuyoruz. İnşaallah her an imanımızı güçlendirdiğimiz gibi, ümitlerimizi de güçlendireceğiz. Pahalılık, işsizlik vb derken meşakketle geçen günlerimiz bitip refaha erdiğimiz günler gelecek. Yeterki olumlu bakışımızı, birbirimize olan saygılarımızı, sevgilerimizi zedelemeyelim. Konuşulur ortam, istişare ortamı  beraberinde şura (çözüm)  ortamını  oluşturacaktır. Ümitle kalın Vesselam.
Ekleme Tarihi: 11 Haziran 2023 - Pazar
Emrullah Akbulat

Pahalılık, işsizlik derken muhalefet yokluğu tartışılıyor

Pahalılık, işsizlik derken muhalefet yokluğu tartışılıyor
    Hakikaten renkli coğrafyanın, renkli insanlarıyız. Çabuk alışıp, çabuk unutmadığımız ne kaldı. En güzel menkıbeler, kıssalar, şiirler, hatta, Kaf Dağı hikayeleri bu coğrafyada yazıldı. İdeolojiler kaç kere tartıldıda kıymet görmedi. ABD li abiler Dünya hakimiyetleri uğruna kaç iktidarı indirdi, kaç vatanseveri öldürttü. Bihaber yaşayan binlerce masumu haberdarmış gibi sokaklara sürdürüp, canhıraş ortada bırakan zalim ne zaman '' tamam '' diyecek veya zalime ne vakit '' yeter '' denilecek..!?
    Öyle anlaşılıyor ki; Bu coğrafya ABD li abilerin '' tamam '' diyemiyeceği yegâne yer olarak kalacak. Bu da demek oluyor ki; Siyasi arena kızışacak.  '' evet '' diyenler her zamanki gibi çağdaş, aydınlar;  '' Hayır '' diyenler de '' İnancımız İslâm '' diyenler olacak.
     Ülkemiz son yıllarda tekrar enflasyonla yüzleşti. Sebze, meyve, tahıl vb fiyatları artıyor. Süper Marketlerin fırsatçılık yaptıkları ortada. Patates, soğan fiyatları bile kah uçuruluyor kah düşürülüyor. Çalan çaldığı, çırpan çırptığıyla kalıyor. Ürünler tek tek spekülasyon aracı haline getiriliyor. Bu hafta hangi üründe sıra; Yumurtada mı ?! 
     İşsizlik her zamanki gibi rutin varlığını koruyor. Ülke hiç gelişmiyor desek, doğru olmaz. Olumsuz gelişmelere sebep olan '' BÜYÜK YANLIŞLAR '' a  '' DUR '' demek lazım. İktidarın zayıf kaldığı, bir diğer ifadeyle yanlış yaptığı noktalarda '' Doğrusu budur '' diyen muhalefetimiz yok. Var olduğunu söyleyen ya da Yeniden Refah Partisi gibi '' Ben buradayım '' diyen partilerde var. Vatandaşın '' ben burdayım '' diyen sesleri duyması lazım. Yoksa, bugüne kadar ikinci, üçüncü parti yaptıklarından bir fayda görmediği ortada.
     Şunu iyi bilelim; Ülkemizde iktidarın varlığı kadar ciddi muhalefet olsa, inanın iktidar kendisine  çeki düzen verir, daha az yanlış yapar. Maalesef ülkemizde muhalefet yok. Alternatif  kadroları barındıran:  Ekonomi, eğitim, dışişleri, askeri vb konularında ekibi olan parti olsaydı böyle mi olurdu. İktidar, kendi alternatiflerini kendi içerisinden çıkarıyor.
     Geçtiğimiz onlu yıllarda ekonomik enflasyon kadar parti enflasyonu vardı. Bugünde benzer durum var. Ne kadar çok parti o kadar uzlaşmazlık. Yıldırılan, zihni karıştırılan toplumun doğru - yanlış ayırımı yapması engelleniyor. Çok partili hayat demokrasinin aldatmacalarından biri ya da kurnazların daha çok fırsat bulduğu ortam. 
      Ne olursa olsun ümitsiz olmuyoruz. İnşaallah her an imanımızı güçlendirdiğimiz gibi, ümitlerimizi de güçlendireceğiz. Pahalılık, işsizlik vb derken meşakketle geçen günlerimiz bitip refaha erdiğimiz günler gelecek. Yeterki olumlu bakışımızı, birbirimize olan saygılarımızı, sevgilerimizi zedelemeyelim. Konuşulur ortam, istişare ortamı  beraberinde şura (çözüm)  ortamını  oluşturacaktır. Ümitle kalın Vesselam.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.