Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Muhatabın kim olursa olsun, tavrın '' incinsende incitme '' olsun. Selam sana kardeşim.

Muhatabın kim olursa olsun, tavrın '' incinsende incitme '' olsun. Selam sana kardeşim.             Esasen en büyük mesele; İki yüzlü, riyakâr insanların arasında dürüst kalabilmektir. Ne olursa olsun ahlakını, edebini, sabrını muhafaza edebiliyorsan ne mutlu sana.           Beklentilerini ihtirasa dönüştürmüyorsan; Gayret edip neticeyi Allah'tan bekliyorsan, yani, tevekkül etmeyi başarıyorsan ne mutlu sana.           Bilgiye açıkmısın, her mevzuda uzman olamıyacağını idrakle; Muhataplarına tevazu ile yaklaşabiliyorsan ne mutlu sana.           Muhakkak ki, tecrübe önemlidir. Eşyanın tabiatı gereği her şey eskir. Sen de eskidiğinin farkına varıp yerini ehil olana devredebiliyorsan ne mutlu sana.           Yahu insanız tabi: İlgi - alâka, itibar görmek isteriz. Hani '' şeytan orda gizlenmiş '' denir ya o mevzu işte. Şeytanın ve askerlerinin övgülerine '' HAYIR '' diyebiliyorsan ne mutlu sana.           Emin ol; Neyi savunup savunmadığından daha önemlidir senin dürüst, samimi, içten ve güler yüzlü olman. Başarabiliyorsan ne mutlu sana.           Edep, adap bilenler aynı zamanda hatırda bilirler. Vefa göster. Vefa göstermek unutmamaktır. Vefa gösterebiliyorsan ne mutlu sana.           Biliyorsun; '' Emr-i  bil  maruf  nehy-i  anil  münker '' in çok önemli bir yeri vardır inanç dünyamızda, hatta, düşünce hayatımızda. Bunu önce kendi nefsine uygulayabiliyorsan ne mutlu sana.           Hiddet, şiddet, nifak üretenleri belledinmi; Doğru - yanlış, haram - helâl ayırımı yapmak müslüman basiretindendir. Başarabiliyorsan ne mutlu sana.           Atalarımız '' Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim '' demiş. Mazeret üretmeden, Hak'tan, haklıdan, mazlumdan yana olabiliyorsan ne mutlu sana.           Muhatabın kim olursa olsun, tavrın '' incinsende incitme '' olsun. Selam sana kardeşim. Rabbimiz her daim yardımcın olsun. Allah'a emanetsin, Vesselam...
Ekleme Tarihi: 04 Haziran 2023 - Pazar
Emrullah Akbulat

Muhatabın kim olursa olsun, tavrın '' incinsende incitme '' olsun. Selam sana kardeşim.

Muhatabın kim olursa olsun, tavrın '' incinsende incitme '' olsun. Selam sana kardeşim.

 

          Esasen en büyük mesele; İki yüzlü, riyakâr insanların arasında dürüst kalabilmektir. Ne olursa olsun ahlakını, edebini, sabrını muhafaza edebiliyorsan ne mutlu sana.

          Beklentilerini ihtirasa dönüştürmüyorsan; Gayret edip neticeyi Allah'tan bekliyorsan, yani, tevekkül etmeyi başarıyorsan ne mutlu sana.

          Bilgiye açıkmısın, her mevzuda uzman olamıyacağını idrakle; Muhataplarına tevazu ile yaklaşabiliyorsan ne mutlu sana.

          Muhakkak ki, tecrübe önemlidir. Eşyanın tabiatı gereği her şey eskir. Sen de eskidiğinin farkına varıp yerini ehil olana devredebiliyorsan ne mutlu sana.

          Yahu insanız tabi: İlgi - alâka, itibar görmek isteriz. Hani '' şeytan orda gizlenmiş '' denir ya o mevzu işte. Şeytanın ve askerlerinin övgülerine '' HAYIR '' diyebiliyorsan ne mutlu sana.

          Emin ol; Neyi savunup savunmadığından daha önemlidir senin dürüst, samimi, içten ve güler yüzlü olman. Başarabiliyorsan ne mutlu sana.

          Edep, adap bilenler aynı zamanda hatırda bilirler. Vefa göster. Vefa göstermek unutmamaktır. Vefa gösterebiliyorsan ne mutlu sana.

          Biliyorsun; '' Emr-i  bil  maruf  nehy-i  anil  münker '' in çok önemli bir yeri vardır inanç dünyamızda, hatta, düşünce hayatımızda. Bunu önce kendi nefsine uygulayabiliyorsan ne mutlu sana.

          Hiddet, şiddet, nifak üretenleri belledinmi; Doğru - yanlış, haram - helâl ayırımı yapmak müslüman basiretindendir. Başarabiliyorsan ne mutlu sana.

          Atalarımız '' Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim '' demiş. Mazeret üretmeden, Hak'tan, haklıdan, mazlumdan yana olabiliyorsan ne mutlu sana.

          Muhatabın kim olursa olsun, tavrın '' incinsende incitme '' olsun. Selam sana kardeşim. Rabbimiz her daim yardımcın olsun. Allah'a emanetsin, Vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.