Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Muğla Marmaris'te İngiliz ve İrlanda Bayraklarıyla Yürüyüş Yaptılar

          14 Temmuz 2023 ajanslarda geçen haber bir  başlığı: '' İngiliz ve İrlandalı turistler Muğla'nın Marmaris ilçesinde ülkelerinin bayrakları ve enstrümanlarıyla yürüyüş yaptı. '' Hayırdır. Panayır yahut festival mi var. Yok öyle bir şey. Peki, bayram değil seyran değil ne olmuşta bu İngiliz ve İrlandalılar Marmariste kendi enstrüman ve bayraklarıyla resmi geçit yapar gibi yürüyüş yapıyorlar ?!           Malum, özellikle Marmaris bu İngiliz ve İrlandalı turistlerin tercih ettiği güzel yurt köşemiz. Onların ikinci vatanı gibi olmuş. Nüfusları hep kabarık. Mal, mülk, tarla, tapu sahibi olduklarıda konuşula geliyor. Sokaklarda İngilizce tabelalar yadırganmıyor. Sahilde olası arsızlığa ise, kimse dönüp bakmıyor. Alışmış herkes...           İstermisiniz şimdi bu olay üzerinden birileri oraya gidip '' vay nasıl böyle bir yürüyüş yapılır '' desin. Hatta, '' Burasını Londra, Dablin sokaklarımı zannettiniz '' desin.           Öyle ya bir adım mesafede İzmir de Arabça tabelaları kaldırma şovu yapıldı. Yetmedi Adana Belediyesi de benzer bir eyleme imza attı. O da birkaç Arab alfabeyle yazılmış  tabelayı kaldırttı.  Tabi büyük bir eylem bu. İş, icraat yapmayanlar böyle eylemlerle dikkatleri başka tarafa çekiyorlar. Bu da bir reklam - propaganda tekniği. Ne kanun ne yargıç, ne de bir siyasetçi çıkıp '' bu tabela sökümleri usulsüzdür '' diyerek tepki koymadı. Enteresandır İngiliz ve İrlandalıların Muğla - Marmaris yürüyüşüne de kimse tepki göstermedi. Oysa her olur olmaz şeylere tepki gösteren, videolar paylaşan kahramanlarımız vardı.           Antalya'da durum daha da vahim. Avrupanın her ülkesinden, ziyadesiyle Rusya'dan mülk sahipleri çok. Çoğunluğuda vatandaş. Vatandaş olunca tabii olarak her seçim oylarını da kullanıyorlar.  Kabul edelim  ilgililer mülk edinme ve vatandaş olma  hususunda  bizlerden daha bilgililer. Biz sade vatandaş olarak durumu anlamaya çalışanlardanız.            ABD dahil Dünyanın tüm ülkelerinde yabancılara mülk satışı yapılıyor. Devlet güçlü olursa her anlamda faydası var. Beyin göçünden tutunda servet birikimine kadar bir çok faydasının olduğunu da biliyoruz.           Hakikaten endişeye mahal yok. Bu ülke üç beş batılının yahut bir başka ülkeden gelen üç beş kişinin mülk edinmesiyle elden gitmez. Mesele aklımız yüreğimiz işgal edilmesin. Marmaris'ta ki bu İngiliz - İrlandalı yürüyüşü kültürel hegamonyanın ilamı olmasın. Kaygımız bundandır. Batılılaştıkça batmayalım. Maddi - manevi değerlerimizi sahiplenen Milli Görüşçü nesil yetiştiriyorsak; Bu ülkede mülk edinen yabancıların varlığı  aşa konan baharat gibi olur. Bu mevzuya da bilahare devam edelim Vesselam.           
Ekleme Tarihi: 27 Temmuz 2023 - Perşembe
Emrullah Akbulat

Muğla Marmaris'te İngiliz ve İrlanda Bayraklarıyla Yürüyüş Yaptılar


          14 Temmuz 2023 ajanslarda geçen haber bir  başlığı: '' İngiliz ve İrlandalı turistler Muğla'nın Marmaris ilçesinde ülkelerinin bayrakları ve enstrümanlarıyla yürüyüş yaptı. '' Hayırdır. Panayır yahut festival mi var. Yok öyle bir şey. Peki, bayram değil seyran değil ne olmuşta bu İngiliz ve İrlandalılar Marmariste kendi enstrüman ve bayraklarıyla resmi geçit yapar gibi yürüyüş yapıyorlar ?!
          Malum, özellikle Marmaris bu İngiliz ve İrlandalı turistlerin tercih ettiği güzel yurt köşemiz. Onların ikinci vatanı gibi olmuş. Nüfusları hep kabarık. Mal, mülk, tarla, tapu sahibi olduklarıda konuşula geliyor. Sokaklarda İngilizce tabelalar yadırganmıyor. Sahilde olası arsızlığa ise, kimse dönüp bakmıyor. Alışmış herkes...
          İstermisiniz şimdi bu olay üzerinden birileri oraya gidip '' vay nasıl böyle bir yürüyüş yapılır '' desin. Hatta, '' Burasını Londra, Dablin sokaklarımı zannettiniz '' desin.
          Öyle ya bir adım mesafede İzmir de Arabça tabelaları kaldırma şovu yapıldı. Yetmedi Adana Belediyesi de benzer bir eyleme imza attı. O da birkaç Arab alfabeyle yazılmış  tabelayı kaldırttı.  Tabi büyük bir eylem bu. İş, icraat yapmayanlar böyle eylemlerle dikkatleri başka tarafa çekiyorlar. Bu da bir reklam - propaganda tekniği. Ne kanun ne yargıç, ne de bir siyasetçi çıkıp '' bu tabela sökümleri usulsüzdür '' diyerek tepki koymadı. Enteresandır İngiliz ve İrlandalıların Muğla - Marmaris yürüyüşüne de kimse tepki göstermedi. Oysa her olur olmaz şeylere tepki gösteren, videolar paylaşan kahramanlarımız vardı.
          Antalya'da durum daha da vahim. Avrupanın her ülkesinden, ziyadesiyle Rusya'dan mülk sahipleri çok. Çoğunluğuda vatandaş. Vatandaş olunca tabii olarak her seçim oylarını da kullanıyorlar.  Kabul edelim  ilgililer mülk edinme ve vatandaş olma  hususunda  bizlerden daha bilgililer. Biz sade vatandaş olarak durumu anlamaya çalışanlardanız. 
          ABD dahil Dünyanın tüm ülkelerinde yabancılara mülk satışı yapılıyor. Devlet güçlü olursa her anlamda faydası var. Beyin göçünden tutunda servet birikimine kadar bir çok faydasının olduğunu da biliyoruz.
          Hakikaten endişeye mahal yok. Bu ülke üç beş batılının yahut bir başka ülkeden gelen üç beş kişinin mülk edinmesiyle elden gitmez. Mesele aklımız yüreğimiz işgal edilmesin. Marmaris'ta ki bu İngiliz - İrlandalı yürüyüşü kültürel hegamonyanın ilamı olmasın. Kaygımız bundandır. Batılılaştıkça batmayalım. Maddi - manevi değerlerimizi sahiplenen Milli Görüşçü nesil yetiştiriyorsak; Bu ülkede mülk edinen yabancıların varlığı  aşa konan baharat gibi olur. Bu mevzuya da bilahare devam edelim Vesselam.
          

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Nuri Doğançay
(27.07.2023 13:22 - #167)
Eyvallah efendim
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Nuri Doğançay
(27.07.2023 13:22 - #168)
Eyvallah efendim
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.