Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Milli Görüşçünün Adresi Yeniden Refah Partisidir.!

Samimi olduğumuz  eskiden Saadet Partili olduklarını bildiğimiz arkadaşlarımızdan aldığımız tepki üzerine Yeniden Refah Partisi konulu makalemizi yazalım dedik. Evet. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Saadet Partisi'nin tepedeki idarecilerinin  CHP ile iflah olmaz birlikte hareket etme sıtratejileri arkadaşlarımızı ziyadesiyle üzmüş hatta, kızdırmış olmalı ki; '' Bundan böyle Yeniden Rafah Partiliyiz '' diyorlar.           Hakikaten Saadet Partisinin yönetici kadrosu şaşırtmaya devam ediyor. Seçim sonrası grup kurmak için Gelecek Partisi'yle ittifak yaptı. Bu da tepkiyle karşılanıyor. '' Davutoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğanın Başbakanlığını yapmış biri. Madem ki Davutoğlu ile beraber olunabiliyorda Erdoğanla niye beraber olunmasın ?! '' tabi sualler bununla bitmiyor. Yıllarca rahmetli Erbakan Hocamız aleyhinde binbir asılsız ifadelerle propaganda yapan CHP ile ittifak yapılıyor. Ki, bu CHP 28 Şubat darbesinin tam destekleyicisiydi. Halkı o zamanda sokaklara çağırıyorlardı. Anlamsız Laiklik ve Kemalizm çağrılarıyla Milli Görüşü adeta Devlet için tehlike görüyorlardı. Ne oldu da Saadet Partisi ( SP ) yılların bu algısını yok saydı ?! Veya CHP ye ne olduda Milli Görüş sempatileri oluştu.?!           Rahmetli Erbakan Hocamız;  CHP ile  26 Ocak 1974 - 17 Kasım 1974 arası yani 10 ay bile sürmeyen bir Koalisyon Hükümeti denemesinde bulundu. Hükümetin çok başarılı idaresini ve Kıbrıs Barış Harekatı zaferinin insanlardaki olumlu etkileri düşünülerek CHP tarafı koalisyonu bozdu ve erken seçime gidildi. Maksatları Barış Harekatı memnuniyetini kendilerine fatura etmekti. Rahmetli Erbakan Hocamız bu denemeden sonra asla CHP ye güvenip yola çıkmadı. Çok eleştirdiği Süleyman Demirel (AP ) ve Alparslan Türkeş'le birlikte Milli Cephe ( MC ) hükümetlerinde yer aldı.           28 Şubat 1997 Darbesinin en büyük destekçileri CHP merkezli kitle olmuştur. Milli Görüşçüler açısından bütün darbeler ABD menşeilidir. ABD lilerin Türkiye'de darbe olduğunda '' Bizim çocuklar gene darbe yapmış '' ifadeleri Milli Görüşçüleri ve tüm vatanseverleri derinden üzen - yaralayan ifadelerdendir.           Milli Görüşçü arkadaşlarımız; CHP kontenjanından vekil olunmasını asla kabul etmiyorlar. Hakedilmiş, alınteri tartışılmayan kazanım olmalı diyorlar. Dr Erbakan ve Yeniden Refah Partisinin çizgisini bu yöndende takdir ediyorlar.           Evet. Milli Görüşçülerin adresi Yeniden Refah Partisi. Milli Görüşçüler 1980 - 90 lı yılların heyecanıyla bir araya geliyorlar. Hem de yeni nesil Milli Görüşçülerle kaynaşarak. Sevgiyle, ümitle, şevkle. Vesselam...
Ekleme Tarihi: 09 Aralık 2023 - Cumartesi
Emrullah Akbulat

Milli Görüşçünün Adresi Yeniden Refah Partisidir.!

Samimi olduğumuz  eskiden Saadet Partili olduklarını bildiğimiz arkadaşlarımızdan aldığımız tepki üzerine Yeniden Refah Partisi konulu makalemizi yazalım dedik. Evet. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Saadet Partisi'nin tepedeki idarecilerinin  CHP ile iflah olmaz birlikte hareket etme sıtratejileri arkadaşlarımızı ziyadesiyle üzmüş hatta, kızdırmış olmalı ki; '' Bundan böyle Yeniden Rafah Partiliyiz '' diyorlar.

          Hakikaten Saadet Partisinin yönetici kadrosu şaşırtmaya devam ediyor. Seçim sonrası grup kurmak için Gelecek Partisi'yle ittifak yaptı. Bu da tepkiyle karşılanıyor. '' Davutoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğanın Başbakanlığını yapmış biri. Madem ki Davutoğlu ile beraber olunabiliyorda Erdoğanla niye beraber olunmasın ?! '' tabi sualler bununla bitmiyor. Yıllarca rahmetli Erbakan Hocamız aleyhinde binbir asılsız ifadelerle propaganda yapan CHP ile ittifak yapılıyor. Ki, bu CHP 28 Şubat darbesinin tam destekleyicisiydi. Halkı o zamanda sokaklara çağırıyorlardı. Anlamsız Laiklik ve Kemalizm çağrılarıyla Milli Görüşü adeta Devlet için tehlike görüyorlardı. Ne oldu da Saadet Partisi ( SP ) yılların bu algısını yok saydı ?! Veya CHP ye ne olduda Milli Görüş sempatileri oluştu.?!

          Rahmetli Erbakan Hocamız;  CHP ile  26 Ocak 1974 - 17 Kasım 1974 arası yani 10 ay bile sürmeyen bir Koalisyon Hükümeti denemesinde bulundu. Hükümetin çok başarılı idaresini ve Kıbrıs Barış Harekatı zaferinin insanlardaki olumlu etkileri düşünülerek CHP tarafı koalisyonu bozdu ve erken seçime gidildi. Maksatları Barış Harekatı memnuniyetini kendilerine fatura etmekti. Rahmetli Erbakan Hocamız bu denemeden sonra asla CHP ye güvenip yola çıkmadı. Çok eleştirdiği Süleyman Demirel (AP ) ve Alparslan Türkeş'le birlikte Milli Cephe ( MC ) hükümetlerinde yer aldı.

          28 Şubat 1997 Darbesinin en büyük destekçileri CHP merkezli kitle olmuştur. Milli Görüşçüler açısından bütün darbeler ABD menşeilidir. ABD lilerin Türkiye'de darbe olduğunda '' Bizim çocuklar gene darbe yapmış '' ifadeleri Milli Görüşçüleri ve tüm vatanseverleri derinden üzen - yaralayan ifadelerdendir.

          Milli Görüşçü arkadaşlarımız; CHP kontenjanından vekil olunmasını asla kabul etmiyorlar. Hakedilmiş, alınteri tartışılmayan kazanım olmalı diyorlar. Dr Erbakan ve Yeniden Refah Partisinin çizgisini bu yöndende takdir ediyorlar.

          Evet. Milli Görüşçülerin adresi Yeniden Refah Partisi. Milli Görüşçüler 1980 - 90 lı yılların heyecanıyla bir araya geliyorlar. Hem de yeni nesil Milli Görüşçülerle kaynaşarak. Sevgiyle, ümitle, şevkle. Vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Salih baş
(11.12.2023 16:41 - #249)
Güzel
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.