Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Memur, Emekli ve Çalışana zam kurtarmaz. Fiyat Artışlarını Durdurmak Lazım

Memur, Emekli ve Çalışana zam kurtarmaz. Fiyat Artışlarını Durdurmak Lazım           Haziran ayı enflasyon rakamının belli olmasıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '' memur'un en düşük maaşı 22.000 Tl  olacak '' taahhüdü gerçekleştirilmiş oluyor. Torba Yasa'nın Mecliste kabulüyle de uygulanmaya başlanacak.            Haziran ayı enflasyon rakamı 3.92 imiş. Bu enflasyonun hesaplanışı da hep tartışılır ama bir türlü sabit gelirlinin, ücretlinin harcamalarını baz alan bir ölçüsünün tutturulamadığı  ortada. Hele emeklinin maaşına olumlu yansıdığı anlarınıda yaşamadı bu Millet. Ha hakkını yemeyelim; Cumhuriyet Tarihinde bir kere Rahmetli Erbakan Hoca döneminde bir zam verilmişti. Ondan başkada adil bir zam olmadı olmayacak gibi de.           Memura, işçiye, emekliye zam yapabilirsiniz ama bunun bütçeye verdiği yükü vergi vb zamlarla kapatamazsınız. Bu FAİZ POLİTİKASI ve özellikle sebze - meyve fiyatlarıyla oynayan süper market ve hal mafiyasına DUR demezseniz, bazı pazarcıların şaşan HARAM - HELÂL terazisiniini de engellemezseniz; Sabit gelirlinin cebindeki paranın değeri olmaz, yapılan maaş zamlarının da bir kıymeti harbiyesi kalmaz...           Vatandaş arasında çok konuşulan, köy kahvesi muhabbeti dediğimiz bir mevzuda; Zenginlere verilen teşfikler. Yahu, üretim artıyor, satışlar artıyor, ihracat artıyor öyle değil mi ?! Mademki ibreler pozitif istikamette, bu kazananlar niye yeni teşfikler, destekler koparmanın derdinde.?! Hem çok kazanıyorlar hem Devletten ziyadesiyle faydalanıyorlar. Oh ne alâ iş. Garibanların unutulduğu, çalışanların alın terlerinin kıymet görmediği sistem yürümez.  Bu yüzden ADİL  DÜZEN  beklentisi artıyor.           Memura, çalışana, emekliye  ne  kadar zam yaparsanız yapın; Tüm sektörlerde hele hele gıda beslenme, sebze - meyve fiyatlarında istikrarı yakalayamazsanız, yaptığınız zammın etkisi üç ay gitmez. Bakın; 2024 te Mahalli Seçimler var. Bu halk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekledi, Ak Parti'yi değil. Ak Parti'nin oyu % 35. Bu enflasyon fırtınası durdurulmazsa başta Milli Görüşçüler olmak üzere sağ kesim oy desteğini keser.           Ne diyelim ülkemizi, insanlarımızı seviyoruz. Ne olursa olsun, hayr düşünecek ve hayr konuşacağız, hayr yazacağız. Mevzuya peyderpey devam edeceğiz. Allah'a emanetsiniz. Vesselam.  
Ekleme Tarihi: 07 Temmuz 2023 - Cuma
Emrullah Akbulat

Memur, Emekli ve Çalışana zam kurtarmaz. Fiyat Artışlarını Durdurmak Lazım

Memur, Emekli ve Çalışana zam kurtarmaz. Fiyat Artışlarını Durdurmak Lazım
          Haziran ayı enflasyon rakamının belli olmasıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '' memur'un en düşük maaşı 22.000 Tl  olacak '' taahhüdü gerçekleştirilmiş oluyor. Torba Yasa'nın Mecliste kabulüyle de uygulanmaya başlanacak. 
          Haziran ayı enflasyon rakamı 3.92 imiş. Bu enflasyonun hesaplanışı da hep tartışılır ama bir türlü sabit gelirlinin, ücretlinin harcamalarını baz alan bir ölçüsünün tutturulamadığı  ortada. Hele emeklinin maaşına olumlu yansıdığı anlarınıda yaşamadı bu Millet. Ha hakkını yemeyelim; Cumhuriyet Tarihinde bir kere Rahmetli Erbakan Hoca döneminde bir zam verilmişti. Ondan başkada adil bir zam olmadı olmayacak gibi de.
          Memura, işçiye, emekliye zam yapabilirsiniz ama bunun bütçeye verdiği yükü vergi vb zamlarla kapatamazsınız. Bu FAİZ POLİTİKASI ve özellikle sebze - meyve fiyatlarıyla oynayan süper market ve hal mafiyasına DUR demezseniz, bazı pazarcıların şaşan HARAM - HELÂL terazisiniini de engellemezseniz; Sabit gelirlinin cebindeki paranın değeri olmaz, yapılan maaş zamlarının da bir kıymeti harbiyesi kalmaz...
          Vatandaş arasında çok konuşulan, köy kahvesi muhabbeti dediğimiz bir mevzuda; Zenginlere verilen teşfikler. Yahu, üretim artıyor, satışlar artıyor, ihracat artıyor öyle değil mi ?! Mademki ibreler pozitif istikamette, bu kazananlar niye yeni teşfikler, destekler koparmanın derdinde.?! Hem çok kazanıyorlar hem Devletten ziyadesiyle faydalanıyorlar. Oh ne alâ iş. Garibanların unutulduğu, çalışanların alın terlerinin kıymet görmediği sistem yürümez.  Bu yüzden ADİL  DÜZEN  beklentisi artıyor.
          Memura, çalışana, emekliye  ne  kadar zam yaparsanız yapın; Tüm sektörlerde hele hele gıda beslenme, sebze - meyve fiyatlarında istikrarı yakalayamazsanız, yaptığınız zammın etkisi üç ay gitmez. Bakın; 2024 te Mahalli Seçimler var. Bu halk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekledi, Ak Parti'yi değil. Ak Parti'nin oyu % 35. Bu enflasyon fırtınası durdurulmazsa başta Milli Görüşçüler olmak üzere sağ kesim oy desteğini keser.
          Ne diyelim ülkemizi, insanlarımızı seviyoruz. Ne olursa olsun, hayr düşünecek ve hayr konuşacağız, hayr yazacağız. Mevzuya peyderpey devam edeceğiz. Allah'a emanetsiniz. Vesselam.  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.