Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

KÜLTÜRÜ BESLEYEN MADDİ - MANEVİ KAYNAKLAR VARDIR

KÜLTÜRÜ  BESLEYEN MADDİ -  MANEVİ  KAYNAKLAR  VARDIR           Konunun uzmanları kültürü besleyen kaynakları iki ana başlıkta ele alıyorlar. Maddi varlıklar(somut unsurlar) diye ayırdıkları başlıkta: Coğrafya, yer şekilleri, toprak özellikleri, iklim, su özellikleri, Simgesel değerler( Yapılar, binalar, köprüler, el ve süsleme sanatları, giyim - kuşam vb) olarak kayda geçiliyor.   Manevi (soyut ) başlığında ise; Dil, din, ahlak kuralları, hukuk kuralları, gelenek ve görenekler, siyasi örgütlenmeler, düşünce yapıları, hatta, komşu kültürlerde bu bağlamda değerlendiriliyor.             Tüm Dünyada kültürü besleyen manzumeler olarak kabul gören bu değerlendirme bizler içinde geçerlidir. İster maddi olsun ister manevi kaynak olsun biri ihmal edldiğinde; Milli Kültür dediğimiz kendimize has değerler, emin olun derin yaralar alıyor. Yozlaşma diye yerindiğimiz mevzu bu ihmallerden oluşuyor.             Hepimiz biliyoruz ki; Kültür ve kimlik onu besleyen maddi ve manevi unsurların gücüyle şekilleniyor.  Böylece insanların yaşam tarzı oluşuyor. Her bir birey( şahsiyet ) ; ortamında büyüdüğü kültür ve kimliğin taşıyıcılığını yaparak toplumda ki yerini alıyor.             Farkındayız değil mi ? Bu toplumu yaralamak, geleceğe(atiye) doğru yürüyüşünü savsaklatmak için; Kimi din ( İslam ) düşmanları şeytani kurnazlıklarla kimi yerde dili hedef alıp tahrip etmeye çalışırken, kimi yerde de cüretini arttırarak bu toplumun kültürünü besleyen manevi kaynakların en mühimi, can damarı olan dini( İslamı ) hedef almaktadırlar. Özellikle gençleri popüler kültür akımlarıyla dinden, dilden, giyim - kuşamdan, folklorik vb yapımızdan, hasılı, geleneklerimizden  uzaklaştırmak için türlü kanallardan saldırılarını devam ettirmektedirler.             Her Milletin kendine has kimlik - kültürünün olması bu besleyici kaynaklar sayesinde gerçekleşiyor. Öyleyse; Her bir kaynak ne kadar diri tutulur gençlere, yeni nesillere aktarılırsa Milletin birliği, dirliği sağlanmış olur. Ama biri ihmal edilirse bilelimki sadece çocuklarımız, gençlerimiz değil; tümüyle hepimiz yozlaşmaya, bozulmaya müsayit bireyler oluruz.             Bizler maddi - manevi kaynakları sağlam olan bir Milletin çocuklarıyız. Yozlaşmaya, bozulmaya, dejenerasyona İnşaallah müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz. Çocuklarımızı, genç nesillerimizi maddi - manevi değerlerimize uygun yetiştirerek; Geleceğe güvenle bakarak yaşamaya devam edeceğiz.Vesselam.
Ekleme Tarihi: 23 Mayıs 2023 - Salı
Emrullah Akbulat

KÜLTÜRÜ BESLEYEN MADDİ - MANEVİ KAYNAKLAR VARDIR

KÜLTÜRÜ  BESLEYEN MADDİ -  MANEVİ  KAYNAKLAR  VARDIR

          Konunun uzmanları kültürü besleyen kaynakları iki ana başlıkta ele alıyorlar. Maddi varlıklar(somut unsurlar) diye ayırdıkları başlıkta: Coğrafya, yer şekilleri, toprak özellikleri, iklim, su özellikleri, Simgesel değerler( Yapılar, binalar, köprüler, el ve süsleme sanatları, giyim - kuşam vb) olarak kayda geçiliyor.   Manevi (soyut ) başlığında ise; Dil, din, ahlak kuralları, hukuk kuralları, gelenek ve görenekler, siyasi örgütlenmeler, düşünce yapıları, hatta, komşu kültürlerde bu bağlamda değerlendiriliyor.

 

          Tüm Dünyada kültürü besleyen manzumeler olarak kabul gören bu değerlendirme bizler içinde geçerlidir. İster maddi olsun ister manevi kaynak olsun biri ihmal edldiğinde; Milli Kültür dediğimiz kendimize has değerler, emin olun derin yaralar alıyor. Yozlaşma diye yerindiğimiz mevzu bu ihmallerden oluşuyor.

 

          Hepimiz biliyoruz ki; Kültür ve kimlik onu besleyen maddi ve manevi unsurların gücüyle şekilleniyor.  Böylece insanların yaşam tarzı oluşuyor. Her bir birey( şahsiyet ) ; ortamında büyüdüğü kültür ve kimliğin taşıyıcılığını yaparak toplumda ki yerini alıyor.

 

          Farkındayız değil mi ? Bu toplumu yaralamak, geleceğe(atiye) doğru yürüyüşünü savsaklatmak için; Kimi din ( İslam ) düşmanları şeytani kurnazlıklarla kimi yerde dili hedef alıp tahrip etmeye çalışırken, kimi yerde de cüretini arttırarak bu toplumun kültürünü besleyen manevi kaynakların en mühimi, can damarı olan dini( İslamı ) hedef almaktadırlar. Özellikle gençleri popüler kültür akımlarıyla dinden, dilden, giyim - kuşamdan, folklorik vb yapımızdan, hasılı, geleneklerimizden  uzaklaştırmak için türlü kanallardan saldırılarını devam ettirmektedirler.

 

          Her Milletin kendine has kimlik - kültürünün olması bu besleyici kaynaklar sayesinde gerçekleşiyor. Öyleyse; Her bir kaynak ne kadar diri tutulur gençlere, yeni nesillere aktarılırsa Milletin birliği, dirliği sağlanmış olur. Ama biri ihmal edilirse bilelimki sadece çocuklarımız, gençlerimiz değil; tümüyle hepimiz yozlaşmaya, bozulmaya müsayit bireyler oluruz.

 

          Bizler maddi - manevi kaynakları sağlam olan bir Milletin çocuklarıyız. Yozlaşmaya, bozulmaya, dejenerasyona İnşaallah müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz. Çocuklarımızı, genç nesillerimizi maddi - manevi değerlerimize uygun yetiştirerek; Geleceğe güvenle bakarak yaşamaya devam edeceğiz.Vesselam.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Nuri Hakan Bilgin
(29.05.2023 14:17 - #154)
Emrullah hocam katılıyorum bu anadolu milletinin hamuru temiz müslümanlarla yoğruldu. Anadolu irfanı sayesinde batının böl, parçala, yönet politisanına Türkiye toplumu müsade etmez, oyunları bozdu tekrar bozar. Millet aslına döner devraldığı mirasa sahip çıkar eski hüvviyetine tekrar döner. Mazlum ve müslamanlar tekrar bir sancak altında toplanır.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Adıge Çuyeko
(29.05.2023 14:33 - #156)
Insanlık tarihinin, peygamberler tarihinin, devir açıp kapatan, çok kültürün yaşadığı farkli milletlerin vr inançların 100 yıllar boyunca yaşadığı ev sahiplik ettiği zengin bir çoğrafyaya sahibiz. Eski gücüne döndüğümüzde, dış güçlerin müdahalesi azladığında komşularımızla daha dostane anlaşmaların olacağı ve daha büyük bir devlet olarak dünya sahnesine tekrar döneceğimizi, stratejistler öngörüyorlar. Elbet bir gün...
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.