Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

İslamiyet Batı'da Güçlendikçe Provokasyonlar Artıyor

           İslamiyet Batı'da Güçlendikçe Provakasyonlar Artıyor           Ülkemizde ahlaki erozyon, yozlaşma vb şikayetlerimiz olsa da Avrupa'da İslâmın hızla yayıldığını duyuyor ve seviniyoruz. Özellikle Almanya'da Almanlar arasında müslümanlık ciddi olarak artıyor. İslamafobi ve yabancı düşmanlığının artması sığınmacılardan ziyade bu önemli gelişmeden dolayı resmi olarak teşfik ediliyor.           Almanya'da  5.5 milyon civarında müslüman yaşıyor. Bu da Alman nüfusa göre ciddi bir orana tekabül ediyor. Almanlar ve İskandinav  ülkelerinde yabancılarla ve müslümanlarla evlenenlerin sayısı da az değil. Türkler veya müslümanlarla evlenenlerin boşanma oranı da düşük. Oysa, Avrupa ülkelerinde boşanma oranı yüksek olduğu gibi; Sapkın ilişkilerde hat safhada.           Avrupanın bir çok ülkesinde İslâm ve Kur'an düşmanlığı yapılıyor. İskandinav ülkelerinde ise; Diğer ülkelere nazaran daha fanatize olmuş eylemlere şahit olunuyor. En son Kur'an ı Kerim e yapılan bir hakaret var ki, olacak şey değil. Bu tür eylemler asla demokratik hak olamaz. Bu ülkelerde inanç ve fikirlere saygının hukuki olarak teminat altında olduğu düşünülürse; Eylemlerin bilinçli bir şekilde yapıldığı ya da yaptırıldığı anlaşılacaktır.           Avrupada bilinçli, organize kışkırtıcılık yaşanırken; İlgili kurum ve bakanlıkların seyirci kalması, Avrupa ülkelerinin İslâmi ( müslüman ) gelişme karşısında ne kadar acze düştüklerinin göstergesi olmaktadır. Hasmane tutumları siyasi alana da sıçramakta; İslamafobi ve yabancı düşmanlığıyla oy devşirmektedirler. Faşist ve komünist - sosyalist partilerin oy artışı bu sebeple artmaktadır. Siyasetteki bu gelişme Avrupanın geneli için tehlikeli olmaya başlamıştır.           Evet; Batı'da ( Avrupa'da ) İslâmiyet gelişiyor. Geliştikçe provakasyonlarda artıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bu gelişme İnşaallah artarak devam edecektir. Ne Batılılar ne de piyonları bu gelişmeyi durduramayacaklardır. İslam Güneşi Batıdan doğuyor diyenler yanılmıyor olsalar gerek. Allah'a emanetsiniz. Vesselam.  
Ekleme Tarihi: 30 Haziran 2023 - Cuma
Emrullah Akbulat

İslamiyet Batı'da Güçlendikçe Provokasyonlar Artıyor

           İslamiyet Batı'da Güçlendikçe Provakasyonlar Artıyor

          Ülkemizde ahlaki erozyon, yozlaşma vb şikayetlerimiz olsa da Avrupa'da İslâmın hızla yayıldığını duyuyor ve seviniyoruz. Özellikle Almanya'da Almanlar arasında müslümanlık ciddi olarak artıyor. İslamafobi ve yabancı düşmanlığının artması sığınmacılardan ziyade bu önemli gelişmeden dolayı resmi olarak teşfik ediliyor.

          Almanya'da  5.5 milyon civarında müslüman yaşıyor. Bu da Alman nüfusa göre ciddi bir orana tekabül ediyor. Almanlar ve İskandinav  ülkelerinde yabancılarla ve müslümanlarla evlenenlerin sayısı da az değil. Türkler veya müslümanlarla evlenenlerin boşanma oranı da düşük. Oysa, Avrupa ülkelerinde boşanma oranı yüksek olduğu gibi; Sapkın ilişkilerde hat safhada.

          Avrupanın bir çok ülkesinde İslâm ve Kur'an düşmanlığı yapılıyor. İskandinav ülkelerinde ise; Diğer ülkelere nazaran daha fanatize olmuş eylemlere şahit olunuyor. En son Kur'an ı Kerim e yapılan bir hakaret var ki, olacak şey değil. Bu tür eylemler asla demokratik hak olamaz. Bu ülkelerde inanç ve fikirlere saygının hukuki olarak teminat altında olduğu düşünülürse; Eylemlerin bilinçli bir şekilde yapıldığı ya da yaptırıldığı anlaşılacaktır.

          Avrupada bilinçli, organize kışkırtıcılık yaşanırken; İlgili kurum ve bakanlıkların seyirci kalması, Avrupa ülkelerinin İslâmi ( müslüman ) gelişme karşısında ne kadar acze düştüklerinin göstergesi olmaktadır. Hasmane tutumları siyasi alana da sıçramakta; İslamafobi ve yabancı düşmanlığıyla oy devşirmektedirler. Faşist ve komünist - sosyalist partilerin oy artışı bu sebeple artmaktadır. Siyasetteki bu gelişme Avrupanın geneli için tehlikeli olmaya başlamıştır.

          Evet; Batı'da ( Avrupa'da ) İslâmiyet gelişiyor. Geliştikçe provakasyonlarda artıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bu gelişme İnşaallah artarak devam edecektir. Ne Batılılar ne de piyonları bu gelişmeyi durduramayacaklardır. İslam Güneşi Batıdan doğuyor diyenler yanılmıyor olsalar gerek. Allah'a emanetsiniz. Vesselam.

 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.