Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Ev sahibi kiracı meselesinde zor günler

                              Ev sahibi kiracı meselesinde zor günler           Ev sahipleri ve kiracılar arasında uyuşmazlıklar artıyor. Hakikaten inşaat maliyetlerinin artması ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. Haliyle kiracılar açısından ev bulmak zorlaşıyor. Kimi ev sahipleri de olumsuz gelişmeyi fırsat bilerek fahiş kira taleplerinde bulunuyorlar.           Muhakkak ki her semtin, her dairenin- evin bir kıymeti var. Kira artışlarının fırsatçılığa dönüştüğü, vicdanları zorladığı muhakkak. Kimilerinin '' kiracılar da masum değil '' dediklerini işitiyorum ama bu kira artışlarının kötü kiracı ya da ne bileyim oturduğu eve iyi bakmayan, imkânı olduğu halde kirasını ödemeyen kiracının savunulmasıyla ilgisi yok. O başka bir mevzu.           Keşke herkes aynı imkanlar içerisinde, kendi evinde yaşasa. Yaşadığımız koşullar belli. Hal böyle olunca herkes imkânları nispetinde yaşasın, ayaklarını yorganına göre uzatsın. Başka çare yok diyenleri de ciddiye almak lazım.           Çetrefilli mevzuya girdik. Ne desek bir taraf darılacak, belki de kızacak. Bu konut mevzusunu ne Sovyet rejimi ne Çin Halk Cumhuriyeti Komünizmi çözebilmiş. Çözemedikleri gibi Tarih sahnesinden 100 yılda çekildiler. Şimdi, Kapitalizmin - Liberalizmin fink attığı bir ortamda sebze - meyve - tahıl vb fiyatları  bile gemi azıya almış, konut çözümü ya da ne bileyim ev sahibi - kiracı anlaşmazlığına çözüm ne mümkün...           Ha olur, çözüm olur. Nasıl mı olur ? Rahmetli Erbakan Hoca gibi bundan sonra  '' Adil Düzen '' dersin; Emekli de % 100 zam alır, memur - işçi de.  Her şeye rağmen denk bütçe başarısı da gösterilir. Bakın olmaz değil bu işler. İnanmak lazım. Madem ki ülke hepimizin. Herkes yükün altına omuzunu koyacak. Öyle, darbeci - marbeci de yok artık.           Mevzumuzu şöyle bağlayalım. Hepimiz toplum olarak işlerimizi helâl - haram çerçevesinde çözsek; Bırakın ev sahibi - kiracı uyuşmazlığını, hiç bir mevzuda birbirmizi incitmeyiz, kırmayız. '' Hakkınızı helâl ediniz '' dendiğinde '' helâl olsun '' dedik mi uhulet ve suhuletle çözülmüş olur herşey. Helâllik üzere olmak temennilerimle Allah'a emanetsiniz. Vesselam...
Ekleme Tarihi: 31 Temmuz 2023 - Pazartesi
Emrullah Akbulat

Ev sahibi kiracı meselesinde zor günler

                              Ev sahibi kiracı meselesinde zor günler

          Ev sahipleri ve kiracılar arasında uyuşmazlıklar artıyor. Hakikaten inşaat maliyetlerinin artması ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. Haliyle kiracılar açısından ev bulmak zorlaşıyor. Kimi ev sahipleri de olumsuz gelişmeyi fırsat bilerek fahiş kira taleplerinde bulunuyorlar.

          Muhakkak ki her semtin, her dairenin- evin bir kıymeti var. Kira artışlarının fırsatçılığa dönüştüğü, vicdanları zorladığı muhakkak. Kimilerinin '' kiracılar da masum değil '' dediklerini işitiyorum ama bu kira artışlarının kötü kiracı ya da ne bileyim oturduğu eve iyi bakmayan, imkânı olduğu halde kirasını ödemeyen kiracının savunulmasıyla ilgisi yok. O başka bir mevzu.

          Keşke herkes aynı imkanlar içerisinde, kendi evinde yaşasa. Yaşadığımız koşullar belli. Hal böyle olunca herkes imkânları nispetinde yaşasın, ayaklarını yorganına göre uzatsın. Başka çare yok diyenleri de ciddiye almak lazım.

          Çetrefilli mevzuya girdik. Ne desek bir taraf darılacak, belki de kızacak. Bu konut mevzusunu ne Sovyet rejimi ne Çin Halk Cumhuriyeti Komünizmi çözebilmiş. Çözemedikleri gibi Tarih sahnesinden 100 yılda çekildiler. Şimdi, Kapitalizmin - Liberalizmin fink attığı bir ortamda sebze - meyve - tahıl vb fiyatları  bile gemi azıya almış, konut çözümü ya da ne bileyim ev sahibi - kiracı anlaşmazlığına çözüm ne mümkün...

          Ha olur, çözüm olur. Nasıl mı olur ? Rahmetli Erbakan Hoca gibi bundan sonra  '' Adil Düzen '' dersin; Emekli de % 100 zam alır, memur - işçi de.  Her şeye rağmen denk bütçe başarısı da gösterilir. Bakın olmaz değil bu işler. İnanmak lazım. Madem ki ülke hepimizin. Herkes yükün altına omuzunu koyacak. Öyle, darbeci - marbeci de yok artık.

          Mevzumuzu şöyle bağlayalım. Hepimiz toplum olarak işlerimizi helâl - haram çerçevesinde çözsek; Bırakın ev sahibi - kiracı uyuşmazlığını, hiç bir mevzuda birbirmizi incitmeyiz, kırmayız. '' Hakkınızı helâl ediniz '' dendiğinde '' helâl olsun '' dedik mi uhulet ve suhuletle çözülmüş olur herşey. Helâllik üzere olmak temennilerimle Allah'a emanetsiniz.

Vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.