Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Enerjide Bağımlılığı Yeni Enerji Tesisleri İnşaa Ederek Ortadan Kaldırabiliriz

Enerjide  Bağımlılığı  Yeni Enerji  Tesisleri  İnşaa Ederek  Ortadan  Kaldırabiliriz            HES ler, barajlar, göletler olmasa insanlık büyük bir su kıtlığı çeker, nüfus hareketleri yaşanır. Barajarın iklimede olumlu tesiri vardır. Balıkçılık ve hayvancılık gelişir. Sulama tarımın artışıyla, sebze ve meyve çeşitlerinin üretimide artar, çeşitleride. Enerjiye dönüşür aydınlatmada ve üretimde - sanayide kullanırız. Barajlar aynı zamanda suyun boşa akmasını da engeller. Faydaları saymakla bitmez.            Gelişmiş ülkeler enerji meselelerini halletmiş ülkelerdir. Dolayısıyle gelişmekte olan ülkelerin enerji problemlerini çözmelerini istemezler. Özellikle son yıllarda elektrikli otomobil ve araçların üretilmesi, elektriğe olan ihtiyacı arttırdı. Dolayısıyla elektrik ihtiyacı tüm ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizdede artacak. Bu sebeple gerekli yerlerde barajlar yapılmalı, Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi vb ve diğer enerji üretme tesisleri acilen yapılmalıdır. Yapılmadığı takdirde, pahalı elektrik, pahalı enerji üretilecek demektir.           Gelişmiş ülkeler, gelişmekte olan ülkelerin Nükleer Enerji üretmesini de istemezler. Oysa onlar enerjiden tutunda kalp piline kadar insan hayatı için önemli bir çok ürünü bu tesisler sayesinde üretirler. Askeri amaçlı kullanmaları ise bir başka önemli konu.           Ülkemiz enerji ihtiyacı devamlı artan gelişmekte olan bir ülkedir. Avrupanın 39 ülkesi içerisinde enerjide en fazla dışa bağımlı beşinci ülkeyiz. Türkiye'nin Nükler tesisi olmasını istemeyen gelişmiş ülkelerin tamamına yakını Nükleer Tesislerinde silahta üretiyorlar, enerjide  üretiyorlar.            Bugün ülkemizde ki pahalılığın önemli sebebidir enerji. Petrolü dışardan ithal ediyoruz, doğal gazı dışardan ithal ediyoruz. Elektrikte bile Bulgaristana bağımlıyız. Bir an önce elektriğimizi - enerjimizi kendimiz üretmezsek ne pahalılığı, ne de enflasyonu durdurabileceğiz. Son yıllarda Karadeniz Doğalgazının bulunmasıyla sevindik ama yeterli olmayacağı ortada.            Doğru yer tespitleriyle enerji tesisleri inşaa etmeliyiz. Bir takım çevreci kışkırtmaları enerji üretmemizi istemeyenlerce körükleniyor. Yer altı ve yer üstü zenginliklerimiz hepimize ait. Hepimizin menfaatlerine uygun kullanılmalıdır.            Hakikaten enerji çok önemli bir mevzu. Yaşadığımız müreffeh hayat enerji sayesinde oluyor. İlgilileriyle de konuşarak mevzunun önemine binaen aralıklarla gündeme getireceğimizi belirtelim ve noktalayalım. Vesselam.
Ekleme Tarihi: 09 Eylül 2023 - Cumartesi
Emrullah Akbulat

Enerjide Bağımlılığı Yeni Enerji Tesisleri İnşaa Ederek Ortadan Kaldırabiliriz

Enerjide  Bağımlılığı  Yeni Enerji  Tesisleri  İnşaa Ederek  Ortadan  Kaldırabiliriz
           HES ler, barajlar, göletler olmasa insanlık büyük bir su kıtlığı çeker, nüfus hareketleri yaşanır. Barajarın iklimede olumlu tesiri vardır. Balıkçılık ve hayvancılık gelişir. Sulama tarımın artışıyla, sebze ve meyve çeşitlerinin üretimide artar, çeşitleride. Enerjiye dönüşür aydınlatmada ve üretimde - sanayide kullanırız. Barajlar aynı zamanda suyun boşa akmasını da engeller. Faydaları saymakla bitmez.
           Gelişmiş ülkeler enerji meselelerini halletmiş ülkelerdir. Dolayısıyle gelişmekte olan ülkelerin enerji problemlerini çözmelerini istemezler. Özellikle son yıllarda elektrikli otomobil ve araçların üretilmesi, elektriğe olan ihtiyacı arttırdı. Dolayısıyla elektrik ihtiyacı tüm ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizdede artacak. Bu sebeple gerekli yerlerde barajlar yapılmalı, Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi vb ve diğer enerji üretme tesisleri acilen yapılmalıdır. Yapılmadığı takdirde, pahalı elektrik, pahalı enerji üretilecek demektir.
          Gelişmiş ülkeler, gelişmekte olan ülkelerin Nükleer Enerji üretmesini de istemezler. Oysa onlar enerjiden tutunda kalp piline kadar insan hayatı için önemli bir çok ürünü bu tesisler sayesinde üretirler. Askeri amaçlı kullanmaları ise bir başka önemli konu.
          Ülkemiz enerji ihtiyacı devamlı artan gelişmekte olan bir ülkedir. Avrupanın 39 ülkesi içerisinde enerjide en fazla dışa bağımlı beşinci ülkeyiz. Türkiye'nin Nükler tesisi olmasını istemeyen gelişmiş ülkelerin tamamına yakını Nükleer Tesislerinde silahta üretiyorlar, enerjide  üretiyorlar. 
          Bugün ülkemizde ki pahalılığın önemli sebebidir enerji. Petrolü dışardan ithal ediyoruz, doğal gazı dışardan ithal ediyoruz. Elektrikte bile Bulgaristana bağımlıyız. Bir an önce elektriğimizi - enerjimizi kendimiz üretmezsek ne pahalılığı, ne de enflasyonu durdurabileceğiz. Son yıllarda Karadeniz Doğalgazının bulunmasıyla sevindik ama yeterli olmayacağı ortada. 
          Doğru yer tespitleriyle enerji tesisleri inşaa etmeliyiz. Bir takım çevreci kışkırtmaları enerji üretmemizi istemeyenlerce körükleniyor. Yer altı ve yer üstü zenginliklerimiz hepimize ait. Hepimizin menfaatlerine uygun kullanılmalıdır. 
          Hakikaten enerji çok önemli bir mevzu. Yaşadığımız müreffeh hayat enerji sayesinde oluyor. İlgilileriyle de konuşarak mevzunun önemine binaen aralıklarla gündeme getireceğimizi belirtelim ve noktalayalım. Vesselam.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
özge
(11.09.2023 09:09 - #182)
enerji kadar boşa akan sularımızında değerlendirilmesi gerekir O kadar su varki boşa akıp gidiyor İstanbul gibi MEĞA kent ne zaman yağmur yağacak diye yağmur dualarına çıkıyoruz ejdadımız borularla 300 400 sene önce kemerburgazdan istanbula su getirirken bu günkü teknolojiyle biz hala MELEN i istanbula getiremedik bu bir örnek
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.