Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Dini suistimal edenler seçim vakti türbe türbe gezip, her gün Cuma Namazı kıldıklarını söyleyenlerdir...

Dini suistimal edenler seçim vakti türbe türbe gezip, her gün Cuma Namazı kıldıklarını söyleyenlerdir...           Her fırsatta karşı mahalleyi '' Dini siyasete alet ediyorsunuz '' diye suçalayanların gülünç durumlarını ibretle seyrediyoruz. Yahu, her seçim sürecinde Cami Cami dolaşıp, cemaatle sarmaş dolaş pozlar vermeye çalışanlar sizlersiniz. '' Ben Yasi'i ezbere okuyorum '' deyip kameralar önünde okuyanda sizlersiniz. Hatta, hızını alamayıp '' her gün Cuma'mı kılarım, bırakmam '' diyen de sizden hem de önlerde koşturanlardan biri. Hacca bile gidip dakika ve skor der gibi Kabe'den videolar paylaşıp sonra da Atina'da piyasaya çıkanda sizsiniz.           Mesele, seçim bittikten sonra neredesiniz.?! Seçimden sonra; Vur patlasın, şişeler boşalsın yaşamınıza geri dönüyorsunuz. Her gün gittiğiniz Cumalara, okuduğunuz Yasin'lere, türbe ziyaretlerine ara veriyorsunuz. Asıl - rutin yaşamınıza geri dönüyorsunuz.           Oysa; '' Dini siyasete alet ediyor '' diye suçladıklarınız, her gün beş vakit namazlarını kılmaya devam ediyorlar. Her akşam Yasin'lerini dinliyorlar. Yani, inançlarını yaşamaya gayret ediyorlar. Bu benim yaşam biçimim, imanım diyorlar. Seçim olmuş - olmamış yaşamlarını değiştirmiyorlar. Riya yok yani. İkiyüzlülük yok. '' Çıkar için bir başka görüntü yahut profil çizmeye gerek yok '' diyorlar...           Enteresandır bu her seçim dindar kisvesine bürünen kesim, aynı zamanda emekçi kesimininde sömürücüsü. Gariban edebiyatında adeta uzmanlar ama seçim sonrası kazandıkları belediyelerde çalışanların aldıkları maaş ortada. İşlerin önemli bir kısmı yine taşeronlar aracılığıyla yapılıyor.           Netice olarak; Siyaset sahnesinde ikiyüzlülük, riyakarlık, çıkarcılık hat safhada. Bu durum pek değişecek gibi de görünmüyor. Ne diyelim; Rabbimiz bizleri '' ya oldukları gibi görünen ya da göründükleri gibi '' olanlardan eylesin İnşaallah. Allah'a emanetsiniz Vesselam...
Ekleme Tarihi: 23 Ağustos 2023 - Çarşamba
Emrullah Akbulat

Dini suistimal edenler seçim vakti türbe türbe gezip, her gün Cuma Namazı kıldıklarını söyleyenlerdir...

Dini suistimal edenler seçim vakti türbe türbe gezip, her gün Cuma Namazı kıldıklarını söyleyenlerdir...

          Her fırsatta karşı mahalleyi '' Dini siyasete alet ediyorsunuz '' diye suçalayanların gülünç durumlarını ibretle seyrediyoruz. Yahu, her seçim sürecinde Cami Cami dolaşıp, cemaatle sarmaş dolaş pozlar vermeye çalışanlar sizlersiniz. '' Ben Yasi'i ezbere okuyorum '' deyip kameralar önünde okuyanda sizlersiniz. Hatta, hızını alamayıp '' her gün Cuma'mı kılarım, bırakmam '' diyen de sizden hem de önlerde koşturanlardan biri. Hacca bile gidip dakika ve skor der gibi Kabe'den videolar paylaşıp sonra da Atina'da piyasaya çıkanda sizsiniz.

          Mesele, seçim bittikten sonra neredesiniz.?! Seçimden sonra; Vur patlasın, şişeler boşalsın yaşamınıza geri dönüyorsunuz. Her gün gittiğiniz Cumalara, okuduğunuz Yasin'lere, türbe ziyaretlerine ara veriyorsunuz. Asıl - rutin yaşamınıza geri dönüyorsunuz.

          Oysa; '' Dini siyasete alet ediyor '' diye suçladıklarınız, her gün beş vakit namazlarını kılmaya devam ediyorlar. Her akşam Yasin'lerini dinliyorlar. Yani, inançlarını yaşamaya gayret ediyorlar. Bu benim yaşam biçimim, imanım diyorlar. Seçim olmuş - olmamış yaşamlarını değiştirmiyorlar. Riya yok yani. İkiyüzlülük yok. '' Çıkar için bir başka görüntü yahut profil çizmeye gerek yok '' diyorlar...

          Enteresandır bu her seçim dindar kisvesine bürünen kesim, aynı zamanda emekçi kesimininde sömürücüsü. Gariban edebiyatında adeta uzmanlar ama seçim sonrası kazandıkları belediyelerde çalışanların aldıkları maaş ortada. İşlerin önemli bir kısmı yine taşeronlar aracılığıyla yapılıyor.

          Netice olarak; Siyaset sahnesinde ikiyüzlülük, riyakarlık, çıkarcılık hat safhada. Bu durum pek değişecek gibi de görünmüyor. Ne diyelim; Rabbimiz bizleri '' ya oldukları gibi görünen ya da göründükleri gibi '' olanlardan eylesin İnşaallah. Allah'a emanetsiniz Vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.