Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Çok Şubeli Marketlerin, Sebze Meyve Fiyatları Ve Et Fiyatlarıyla Oynayanların Önü Kesilmedikçe Dar Gelirlinin Enflasyonu Bitmez

Çok Şubeli Marketlerin, Sebze Meyve Fiyatları Ve Et Fiyatlarıyla Oynayanların Önü Kesilmedikçe Dar Gelirlinin Enflasyonu Bitmez...           Her ay düşecek ümidiyle beklenen enflasyon Kasım ayında 3.28 olarak açıklandı.  Sabit gelirli '' bu enflasyon nasıl hesaplanıyor '' diye sitem ediyor. Bu enflasyonda, asgari ücretde en çok garibanı ilgilendiriyor. Tabi; köşe başındaki market fiyatları, pazarda ki sebze - meyve fiyatları ve dahi kasap etiketleri alakadar ediyor.            Öyle anlaşılıyor ki bütün hesaplamalar gariban üzerinden yapılıyor. Öyle ya; Devletin alabildiği  vergi, bordrolarda kesilen vergiler. SGK larda bordrolular sayesinde ayakta duruyor. Tüccarı, taciri, esnafı, işadamı layığıyle vergi veriyor mu ?! Gariban, sabit gelirli veya köylü çocukları bu Milletinde, Devletinde omurgasıdır. Fedakarlığı sadece bu kesim yapar. Her işin istisnası olduğu gibi bununda istisnası olabilir ama gerçek budur.           Çiftçi; sebze - meyveyi üretir ama aracı kazanır. Elinden 4 Tl ye alınan meyvenin - sebzenin şehirde ki pazarda, markette fiyetını 20 - 30 Tl olarak duyar veya görürse inancı, güveni kalır mı ?! Tezgah böyle dönüyor. Kim önleyecek bu döngüyü ?! Köylümü yoksa markete, pazara gidip alış veriş yapan vatandaş mı ?  Yahu arkadaş; yok mu bunu engelleyecek, bir makam, mevki, görevli ?!           Öte yandan kuruyemişte etiketler şişirilmiş, suçlusu kim ? Deterjan temizlik ürünleri deseniz öyle. Dostum uçurulmayan etiket rakamı kaldı mı ? Şimdi, falanca deterjan yarı fiyatına indirilmiş. Yok protesto nedeniyleymiş. Haliyle, '' demekki yarı fiyata indirmelerine rağmen kâr ediyorlarmış '' deniyor, konuşuluyor. Bu etiket oyunlarını durduracak bir kurum yok mu, henüz icad edilmedi mi ?!           Asgari ücreti 17.000 Tl mi yapacaksınız, yoksa, 21.000 Tl mi.? Yahu, koca koca holdinglere destek veriyor devlet, yetinmiyor; Vergilerini affediyor. Desteklenmeyen, korunmayan emekliler kaldı, sabit gelirliler kaldı görmüyormusunuz.?  Herkese ödediği oranda zam yapın. Seçim var diyerek yapılan yanlış zamlar; Emekliler arasında yapılan haksız değerlendirmedir.  Adil olun, adaletli olun, beklenen budur.            Netice olarak; Elini garibanın, sabit gelirlinin cebinden hiç çıkartmayan haramzedelerin önünü kesmiyorsanız; Kıymeti yok.  Yapacağınız sembolik zamlar, daha siz vermeye niyet ederken ceplerden çekiliyor, haberiniz olsun. Sonraki yazılarımızda bu mevzumuza devam edeceğimizi belirtelim. Vesselam..
Ekleme Tarihi: 13 Aralık 2023 - Çarşamba
Emrullah Akbulat

Çok Şubeli Marketlerin, Sebze Meyve Fiyatları Ve Et Fiyatlarıyla Oynayanların Önü Kesilmedikçe Dar Gelirlinin Enflasyonu Bitmez

Çok Şubeli Marketlerin, Sebze Meyve Fiyatları Ve Et Fiyatlarıyla Oynayanların Önü Kesilmedikçe Dar Gelirlinin Enflasyonu Bitmez...
          Her ay düşecek ümidiyle beklenen enflasyon Kasım ayında 3.28 olarak açıklandı.  Sabit gelirli '' bu enflasyon nasıl hesaplanıyor '' diye sitem ediyor. Bu enflasyonda, asgari ücretde en çok garibanı ilgilendiriyor. Tabi; köşe başındaki market fiyatları, pazarda ki sebze - meyve fiyatları ve dahi kasap etiketleri alakadar ediyor. 
          Öyle anlaşılıyor ki bütün hesaplamalar gariban üzerinden yapılıyor. Öyle ya; Devletin alabildiği  vergi, bordrolarda kesilen vergiler. SGK larda bordrolular sayesinde ayakta duruyor. Tüccarı, taciri, esnafı, işadamı layığıyle vergi veriyor mu ?! Gariban, sabit gelirli veya köylü çocukları bu Milletinde, Devletinde omurgasıdır. Fedakarlığı sadece bu kesim yapar. Her işin istisnası olduğu gibi bununda istisnası olabilir ama gerçek budur.
          Çiftçi; sebze - meyveyi üretir ama aracı kazanır. Elinden 4 Tl ye alınan meyvenin - sebzenin şehirde ki pazarda, markette fiyetını 20 - 30 Tl olarak duyar veya görürse inancı, güveni kalır mı ?! Tezgah böyle dönüyor. Kim önleyecek bu döngüyü ?! Köylümü yoksa markete, pazara gidip alış veriş yapan vatandaş mı ?  Yahu arkadaş; yok mu bunu engelleyecek, bir makam, mevki, görevli ?!
          Öte yandan kuruyemişte etiketler şişirilmiş, suçlusu kim ? Deterjan temizlik ürünleri deseniz öyle. Dostum uçurulmayan etiket rakamı kaldı mı ? Şimdi, falanca deterjan yarı fiyatına indirilmiş. Yok protesto nedeniyleymiş. Haliyle, '' demekki yarı fiyata indirmelerine rağmen kâr ediyorlarmış '' deniyor, konuşuluyor. Bu etiket oyunlarını durduracak bir kurum yok mu, henüz icad edilmedi mi ?!
          Asgari ücreti 17.000 Tl mi yapacaksınız, yoksa, 21.000 Tl mi.? Yahu, koca koca holdinglere destek veriyor devlet, yetinmiyor; Vergilerini affediyor. Desteklenmeyen, korunmayan emekliler kaldı, sabit gelirliler kaldı görmüyormusunuz.?  Herkese ödediği oranda zam yapın. Seçim var diyerek yapılan yanlış zamlar; Emekliler arasında yapılan haksız değerlendirmedir.  Adil olun, adaletli olun, beklenen budur. 
          Netice olarak; Elini garibanın, sabit gelirlinin cebinden hiç çıkartmayan haramzedelerin önünü kesmiyorsanız; Kıymeti yok.  Yapacağınız sembolik zamlar, daha siz vermeye niyet ederken ceplerden çekiliyor, haberiniz olsun. Sonraki yazılarımızda bu mevzumuza devam edeceğimizi belirtelim. Vesselam..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.