Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Çocuklarımızın Korunması Gereken Sigara, Alkol Derken Uyuşturucu Kumar Tehlikesi..

          Maalesef sigara kullanma alışkanlığı  ilkokul  seviyelerine kadar düşüyor diye üzülürken; İlgili ve yetkililerin alkol, uyuşturucu ve kumar alışkanlıklarınında okullular seviyesine düştüğünü belirtmeleri, tehlikenin ne kadar büyüdüğünü gösteriyor.           Sadece bu kötü alışkanlıklara kapılan çocuklar değil, anne - babalar, diğer aile fertleride etkileniyor, maddi - manevi perişan oluyorlar. Haliyle devlette etkileniyor, huzur, tedavi çalışmaları derken maddi - manevi zarara uğruyor.           Haliyle bu alışkanlıklara kapılmadan insanlarımızı bu tehlikelere karşı eğitmeliyiz, tedbir  almalıyız.  Okullarda, Camilerimizde, yayın organlarımızda bu tehlikenin zararları konusunda bilgiler verilmeli. Özellikle görsel yayın organlarında Tv lerde sigara - alkol - uyuşturucu ve kumarın insan ve toplum nezdinde sebep oldukları tahribatlar anlatılmalı. Çocuklarımızı, insanlarımızı bu tehlikelere karşı hazırlamalıyız.           Kişi başı yıllık 88 paket sigara tüketimiyle Avrupa'da 13. sırada yer alan Türkiye'de, yıllık sigara tüketim miktarı 100 milyar adedi aştı. Korkunç bir o kadarda ürkütücü rakam. Alkol tüketimide benzer ürkütücü rakamda. Yıllık alkol tüketimi 1 milyar 122 milyon 593 bin 148 litreye ulaşmış durumda. Uyuşturucu miktarı ve kullanan sayısıda artıyor. Rakamlardanda anlaşıldığı gibi bu zararlı alışkanlıklarla yeteri derecede mücadele edilmediği anlaşılıyor.           Üzülerek ifade edelim; Kimileri alkol ve sigara kullanımını sanki matah bir şeymiş gibi övüyorlar. Hatta, bu benim özgürlüğüm, benim hayatım vb diyerek reklamını yapıyor. Kimi sanatçı müsfettelerininde benzer reklamlara alet olduklarına şahit oluyoruz. Yazık, tabi..           Sigara, alkol, uyuşturucu, kumar vb kötü alışkanlıkları sadece İslami açıdan yasak diye değil, sağlık açısından ne derece zararlı olduğuna örnekleriyle şahit oluyoruz. Bu kötü alışkanlıkların toplumsal, onarılması zor meselelerede sebep olduğunuda unutmayalım. Devlet bunlardan oluşan sorunları polisiye tedbirlerle engelleyemez. Ciddi anlamda toplum duyarlılığını arttırmak gerekiyor. Bunun içinde eğitim şart diyelim ve noktalayalım. Vesselam...
Ekleme Tarihi: 12 Eylül 2023 - Salı
Emrullah Akbulat

Çocuklarımızın Korunması Gereken Sigara, Alkol Derken Uyuşturucu Kumar Tehlikesi..

          Maalesef sigara kullanma alışkanlığı  ilkokul  seviyelerine kadar düşüyor diye üzülürken; İlgili ve yetkililerin alkol, uyuşturucu ve kumar alışkanlıklarınında okullular seviyesine düştüğünü belirtmeleri, tehlikenin ne kadar büyüdüğünü gösteriyor.

          Sadece bu kötü alışkanlıklara kapılan çocuklar değil, anne - babalar, diğer aile fertleride etkileniyor, maddi - manevi perişan oluyorlar. Haliyle devlette etkileniyor, huzur, tedavi çalışmaları derken maddi - manevi zarara uğruyor.

          Haliyle bu alışkanlıklara kapılmadan insanlarımızı bu tehlikelere karşı eğitmeliyiz, tedbir  almalıyız.  Okullarda, Camilerimizde, yayın organlarımızda bu tehlikenin zararları konusunda bilgiler verilmeli. Özellikle görsel yayın organlarında Tv lerde sigara - alkol - uyuşturucu ve kumarın insan ve toplum nezdinde sebep oldukları tahribatlar anlatılmalı. Çocuklarımızı, insanlarımızı bu tehlikelere karşı hazırlamalıyız.

          Kişi başı yıllık 88 paket sigara tüketimiyle Avrupa'da 13. sırada yer alan Türkiye'de, yıllık sigara tüketim miktarı 100 milyar adedi aştı. Korkunç bir o kadarda ürkütücü rakam. Alkol tüketimide benzer ürkütücü rakamda. Yıllık alkol tüketimi 1 milyar 122 milyon 593 bin 148 litreye ulaşmış durumda. Uyuşturucu miktarı ve kullanan sayısıda artıyor. Rakamlardanda anlaşıldığı gibi bu zararlı alışkanlıklarla yeteri derecede mücadele edilmediği anlaşılıyor.

          Üzülerek ifade edelim; Kimileri alkol ve sigara kullanımını sanki matah bir şeymiş gibi övüyorlar. Hatta, bu benim özgürlüğüm, benim hayatım vb diyerek reklamını yapıyor. Kimi sanatçı müsfettelerininde benzer reklamlara alet olduklarına şahit oluyoruz. Yazık, tabi..

          Sigara, alkol, uyuşturucu, kumar vb kötü alışkanlıkları sadece İslami açıdan yasak diye değil, sağlık açısından ne derece zararlı olduğuna örnekleriyle şahit oluyoruz. Bu kötü alışkanlıkların toplumsal, onarılması zor meselelerede sebep olduğunuda unutmayalım. Devlet bunlardan oluşan sorunları polisiye tedbirlerle engelleyemez. Ciddi anlamda toplum duyarlılığını arttırmak gerekiyor. Bunun içinde eğitim şart diyelim ve noktalayalım. Vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.