Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

BAYKAR İHA, UÇAK vb YAPMIŞSA ONUR DUYMALISIN. DUYMUYORSAN NE DİYELİM.!

Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu ? Çalışan, üreten insanla; Sürekli konuşan ( geveze ), savunduğu düşünceleride ithal olan biri bir olabilir mi ?! Tabiiki bir olmaz, ikisinin göreceği kıymet ve saygıda farklı olur. BAYKAR da onca vatan evladı çalışıyor. Günümüzün ve geleceğin teknolojisiyle haşrolunuluyor. Takdir etmeyelimde ne yapalım.           Vaktiyle bu ülkede uçak, helikopter yapmak isteyenler oldu. Yaptılarda. Merhum Vecihi Hürkuş bunlardan sadece birisi. Mühendis Selahattin Reşit Alan'da uçak ve planör planlarını çizdi. Hatta, ilk defa tek motorlu uçakta böylece üretilmiş oldu.           İHA'lar;  Tarımdan, turizmden tutunda askeri alana kadar her sahada kullanılan araçlardır. Düşünsenize; Ülke olarak trilyonlar vererek İHA'lar satın alacak veya kiralayacaktık. Ama bugün bunları yerli teknolojiyle  % 100  kendi insanımızın bilgisi, emeği ve alınteriyle üretiyoruz. Bu mevzuda dışa bağımlı değiliz. İhraç edilerek dövizde kazanıyoruz.           Üzülerek ifade edelim, aralıklarla BAYKAR ya da sahipleri hedef alınıyor. Hedef alanların yabancıların ürettikleri  ne varsa savunmalarıda manidar. Yerli malı ne varsa tümüne hasımlar. Lafa gelince KEMALİSTLER ama Milli üretime karşılar. Ne yaman çelişki. Oysa, bir iğne üretimi bile olsa yerli üretimin savunulması lazım.            Şu anda tüm Dünyada markalar savaşı veriliyor. Otomobilden, tekstile vb markalar ciddi yarış halindeler. Askeri araç gereçlerdede benzer bir yarış var. Fuarlar bunun için açılıyor. Yerli ürünlerimizin olması, Dünya pazarından pay alması sevindirici olmalı. Emin olun pazar payımızın arttığı oranda gücümüz ve ülke olarak dokunulmazlığımızda artacak. Savaşmadan söz sahibi olacağız yani.           Seneler önce ağır sanayimiz olsun diye temeller atan Prof Necmettin Erbakan'ı alaya alan zihniyetle bugün BAYKAR ve benzeri kuruluşları hedef alanlar aynı zihniyetteler. Yazık ki bunlar kendilerini çok çağdaş ve ilerici görüyorlar. Dün alaya aldıkları merhum Erbakan'ın attığı temeller üzerinde bugün ASELSAN - ASPİLSAN gibi gurur verici fabrikalar var. O gün temelleri atılan Çimento fabrikaları, Pil Fabrikaları, Tarıma yönelik Sanayii temelleri, şeker fabrikaları vicdan sahiplerince takdir ediliyor.          Milli Görüş her alanda Milli üretimden yanadır. Tükettiğiniz her şeyi karşılıyorsanız, kimseye muhtaç değilsiniz demektir. Ülke olarak sadece kendi ihtiyacımız kadarını değil fazlasınıda üreterek ihtiyaç sahibi ülkelere satmalıyız. Hedefimiz bu olmalıdır. Büyük düşünmeliyiz. Özgürce düşünmeliyiz. Batının karşısında her anlamda '' Tam Bağımsız Türkiye '' idealimiz olmalı. Vesselam..  
Ekleme Tarihi: 26 Nisan 2024 - Cuma
Emrullah Akbulat

BAYKAR İHA, UÇAK vb YAPMIŞSA ONUR DUYMALISIN. DUYMUYORSAN NE DİYELİM.!

Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu ? Çalışan, üreten insanla; Sürekli konuşan ( geveze ), savunduğu düşünceleride ithal olan biri bir olabilir mi ?! Tabiiki bir olmaz, ikisinin göreceği kıymet ve saygıda farklı olur. BAYKAR da onca vatan evladı çalışıyor. Günümüzün ve geleceğin teknolojisiyle haşrolunuluyor. Takdir etmeyelimde ne yapalım.
          Vaktiyle bu ülkede uçak, helikopter yapmak isteyenler oldu. Yaptılarda. Merhum Vecihi Hürkuş bunlardan sadece birisi. Mühendis Selahattin Reşit Alan'da uçak ve planör planlarını çizdi. Hatta, ilk defa tek motorlu uçakta böylece üretilmiş oldu.
          İHA'lar;  Tarımdan, turizmden tutunda askeri alana kadar her sahada kullanılan araçlardır. Düşünsenize; Ülke olarak trilyonlar vererek İHA'lar satın alacak veya kiralayacaktık. Ama bugün bunları yerli teknolojiyle  % 100  kendi insanımızın bilgisi, emeği ve alınteriyle üretiyoruz. Bu mevzuda dışa bağımlı değiliz. İhraç edilerek dövizde kazanıyoruz.
          Üzülerek ifade edelim, aralıklarla BAYKAR ya da sahipleri hedef alınıyor. Hedef alanların yabancıların ürettikleri  ne varsa savunmalarıda manidar. Yerli malı ne varsa tümüne hasımlar. Lafa gelince KEMALİSTLER ama Milli üretime karşılar. Ne yaman çelişki. Oysa, bir iğne üretimi bile olsa yerli üretimin savunulması lazım. 
          Şu anda tüm Dünyada markalar savaşı veriliyor. Otomobilden, tekstile vb markalar ciddi yarış halindeler. Askeri araç gereçlerdede benzer bir yarış var. Fuarlar bunun için açılıyor. Yerli ürünlerimizin olması, Dünya pazarından pay alması sevindirici olmalı. Emin olun pazar payımızın arttığı oranda gücümüz ve ülke olarak dokunulmazlığımızda artacak. Savaşmadan söz sahibi olacağız yani.
          Seneler önce ağır sanayimiz olsun diye temeller atan Prof Necmettin Erbakan'ı alaya alan zihniyetle bugün BAYKAR ve benzeri kuruluşları hedef alanlar aynı zihniyetteler. Yazık ki bunlar kendilerini çok çağdaş ve ilerici görüyorlar. Dün alaya aldıkları merhum Erbakan'ın attığı temeller üzerinde bugün ASELSAN - ASPİLSAN gibi gurur verici fabrikalar var. O gün temelleri atılan Çimento fabrikaları, Pil Fabrikaları, Tarıma yönelik Sanayii temelleri, şeker fabrikaları vicdan sahiplerince takdir ediliyor.
         Milli Görüş her alanda Milli üretimden yanadır. Tükettiğiniz her şeyi karşılıyorsanız, kimseye muhtaç değilsiniz demektir. Ülke olarak sadece kendi ihtiyacımız kadarını değil fazlasınıda üreterek ihtiyaç sahibi ülkelere satmalıyız. Hedefimiz bu olmalıdır. Büyük düşünmeliyiz. Özgürce düşünmeliyiz. Batının karşısında her anlamda '' Tam Bağımsız Türkiye '' idealimiz olmalı. Vesselam..

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
A.Eser
(27.04.2024 11:59 - #479)
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu ?" Güncel ,çok güzel tespitler ve cok güzel yorumlarda iceren makale için teşekkür ederim.Yüreğinize sağlık üstad.Çok beğendim.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Cemal üstun
(28.04.2024 20:08 - #480)
Ah be kardeşim; bunların bizden olmadıkları o kadar açık ki... Biz bu sahte kartlardan kurtulmadan , ülkeyi düzlüğe çıkaramiyacağız.. Allah yar ve yardımcımız olsun. Selamlar
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.