Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Batılılaştıkça Batıyoruz. Kurtuluşumuz Kendi Kimlik Kültürümüzü Sahiplenmekten Geçiyor.

Batılılaştıkça   Batıyoruz. Kurtuluşumuz Kendi Kimlik Kültürümüzü Sahiplenmekten Geçiyor.             100 yıldır resmi olarak batılılaştırılıyoruz. Eğitimden tutunda hayatın her alanında dayatılan batılılaştırma insanlarımızı mutlu etmedi. Maddi, manevi değerlerimiz ağır yara aldı. Ahlaki erozyon hat safhada. Haliyle adi suçlarda artış durdurulamıyor.           Uyuşturucu ve alkol kullanım yaşı 18 yaşın altına ineli seneler oluyor. Bu ürkütücü gelişme beraberinde cinsel suçların artışınıda körüklüyor. Yayınlarla ahlak hedef alınıyor. Namus anlayışımız yok edilmek isteniyor. Gençlere bekaretin önemsizliği aşılanıyor.           Popüler kültür rüzgarları tüm şiddetiyle estiriliyor. Z kuşağı övgüleriyle düşünmeyen, üretmeyen ama tüketime sınırsızca eğilimli nesil yetişiyor. Toplumun maddi - manevi değerleriyle çelişen yaşam biçimi dayatılıyor. Gençler aile olmakta zorlanmaya başladılar. Boşanmalar artıyor.           Körü körüne Batılılaştırma dayatmasının getirdiği acınası durumumuz var. Tedbir alınmazsa tahribat ağırlaşarak devam edecek. Bir kere şunu iyice bellemeliyiz. Her şey Devlet baskısıyla düzelmez, düzeltilemez. Toplum olarak bu yozlaşmaya, çürümeye '' DUR '' demeliyiz. Biliyorsunuz Allah ü Teala yüce Kitabımız Kur'an ı Kerim de "Allah bir kavmi değiştirmez, onlar kendi nefislerindeki hâli değiştirmedikçe." (Ra'd, 13/11) buyuruyor. Demek ki, bu kötü gidişe bizlerin '' HAYIR '' dememiz ve ona göre kendimizi düzeltmemiz gerekiyor.           Önce kendimize çeki düzen vermeliyiz. Bırakın başkalarıyla uğraşmayı. Kendi nefsimize doğru olanı yaşatmaya çalışalım. Başkalarına tavsiyede bulunabilmek için savunduğumuzu önce kendimizin yaşaması gerekiyor. Emin olun kimlik - kültürümüze uygun yaşarsak; Huzuru sağlamak için daha az polise, jandarmaya ihtiyaç duyulacak. Düşünsenize herkesin birbirinden emin olduğu bir toplumda yaşamak ne kadar güvenli ve huzurlu olur.         Peygamberimiz Hz Muhammed ( sav ) " (İyi) Müslüman, dilinden ve elinden Müslümanların emin olduğu kişidir. (Asıl) muhacir de Allah'ın yasakladıklarını terk edendir." (Buhârî, Îman 4, 5, Rikak 26; Müslim, Îman 64-65)  hadis i şerifiyle bizlere bunu asırlar öncesinden haber veriyor ve öğütlüyor.           Batılılaştıkça batıyoruz. Bir an evvel kendi maddi - manevi değerlerimize uygun yaşam biçimine dönmeliyiz. Yoksa, ne gençlik, ne aile, ne toplumsal huzurumuz kalacak. Vesselam...
Ekleme Tarihi: 26 Mayıs 2023 - Cuma
Emrullah Akbulat

Batılılaştıkça Batıyoruz. Kurtuluşumuz Kendi Kimlik Kültürümüzü Sahiplenmekten Geçiyor.

Batılılaştıkça   Batıyoruz. Kurtuluşumuz Kendi Kimlik Kültürümüzü Sahiplenmekten Geçiyor.

 

          100 yıldır resmi olarak batılılaştırılıyoruz. Eğitimden tutunda hayatın her alanında dayatılan batılılaştırma insanlarımızı mutlu etmedi. Maddi, manevi değerlerimiz ağır yara aldı. Ahlaki erozyon hat safhada. Haliyle adi suçlarda artış durdurulamıyor.

          Uyuşturucu ve alkol kullanım yaşı 18 yaşın altına ineli seneler oluyor. Bu ürkütücü gelişme beraberinde cinsel suçların artışınıda körüklüyor. Yayınlarla ahlak hedef alınıyor. Namus anlayışımız yok edilmek isteniyor. Gençlere bekaretin önemsizliği aşılanıyor.

          Popüler kültür rüzgarları tüm şiddetiyle estiriliyor. Z kuşağı övgüleriyle düşünmeyen, üretmeyen ama tüketime sınırsızca eğilimli nesil yetişiyor. Toplumun maddi - manevi değerleriyle çelişen yaşam biçimi dayatılıyor. Gençler aile olmakta zorlanmaya başladılar. Boşanmalar artıyor.

          Körü körüne Batılılaştırma dayatmasının getirdiği acınası durumumuz var. Tedbir alınmazsa tahribat ağırlaşarak devam edecek. Bir kere şunu iyice bellemeliyiz. Her şey Devlet baskısıyla düzelmez, düzeltilemez. Toplum olarak bu yozlaşmaya, çürümeye '' DUR '' demeliyiz. Biliyorsunuz Allah ü Teala yüce Kitabımız Kur'an ı Kerim de "Allah bir kavmi değiştirmez, onlar kendi nefislerindeki hâli değiştirmedikçe." (Ra'd, 13/11) buyuruyor. Demek ki, bu kötü gidişe bizlerin '' HAYIR '' dememiz ve ona göre kendimizi düzeltmemiz gerekiyor.

          Önce kendimize çeki düzen vermeliyiz. Bırakın başkalarıyla uğraşmayı. Kendi nefsimize doğru olanı yaşatmaya çalışalım. Başkalarına tavsiyede bulunabilmek için savunduğumuzu önce kendimizin yaşaması gerekiyor. Emin olun kimlik - kültürümüze uygun yaşarsak; Huzuru sağlamak için daha az polise, jandarmaya ihtiyaç duyulacak. Düşünsenize herkesin birbirinden emin olduğu bir toplumda yaşamak ne kadar güvenli ve huzurlu olur.

        Peygamberimiz Hz Muhammed ( sav ) " (İyi) Müslüman, dilinden ve elinden Müslümanların emin olduğu kişidir. (Asıl) muhacir de Allah'ın yasakladıklarını terk edendir." (Buhârî, Îman 4, 5, Rikak 26; Müslim, Îman 64-65)  hadis i şerifiyle bizlere bunu asırlar öncesinden haber veriyor ve öğütlüyor.

          Batılılaştıkça batıyoruz. Bir an evvel kendi maddi - manevi değerlerimize uygun yaşam biçimine dönmeliyiz. Yoksa, ne gençlik, ne aile, ne toplumsal huzurumuz kalacak. Vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
I'm Kafkasya
(29.05.2023 14:36 - #157)
Batı eğitim sistemi ve amerikan eğitim anlaşması sonlansın. Bu millet gerçek tarihini, kahramanlarını, dinini öğrensin batı bataklığı sadece kendisini yutacaktır.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.