Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Aziz Yıldırım'ı Hiç Tanımam Ömrümde Hiç Karşılaşmadım Ama Fenerbahçeye Kazandırdığı Eserlerle Çok İyi Tanıdığımı Söyleyebilirim.

           Spor basınında ''Kalamış'taki Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantında kulübün borcu açıklanmış. Buna göre Fenerbahçe Kulübü'nün toplam borcunun 11 Milyar 466 Milyon TL ''  olduğu bilgisi paylaşılmış. Güzide kulüplerimiz arasında borçlu olmayan var mı ?           Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor dahil borcu olmayan süper lig takımı var mı ? Bırakın süper ligi; Alt liglerde de kulüplerin dudakları uçuklatacak borçları olduğu konuşuluyor. Batmışlar yani. Bu yüzden Devlet bunların bazı borçlarını siliyor ya da erteliyor, takvime bağlıyormuş. Çözüm oluyor mu ? Olmadığı ortada. Onca kurtarılmalardan sonra yine hazin, kurtarılacak durumdalar.           Peki, stadları bedava Devlet yapıyor.  Bırakın stadların genel bakımını, boyasını, makyajını; Yahu, kulüpleri yönetenler önlerine konan stadın çimlerinin bakımını bile yapamıyorlar. Ondan da kulüp idarecileri bizlerden çok şikayetçi, Devlet bi zahmet onu da halletsin istiyorlar.           Aziz Yıldırım'ı Hiç Tanımam Ömrümde Hiç Karşılaşmadım  Ama Fenerbahçeye Kazandırdığı Eserlerle Çok İyi  Tanıdığımı Söyleyebilirim. Buyrun şöyle kısadan, yüzeyden Aziz Yıldırıma bakalım ne yapmış, Fenerbahçe bugün ne durumda görelim.           Aziz Yıldırım 1 stad, 1 Kapalı spor salonu, 1 Antrenman sahası, 1 kamp tesisi, Gebze de yeni stad arazisi, Antalya ve Kayseri de kamp arsası, 9 adet yabancı topçular için ev - villa    vb eserler bıraktı. Adamı türlü entrikalarla uzaklaştırdılar. Villalardan üçünün bu dönemde satıldığı basına yansıyor. Koç geldi kulüp bırakın tesis yapmayı amatör branşlarda başarı bitti,  11 milyar diyorlar ama borcun daha fazla olduğu konuşuluyor. İşte Aziz Yıldırım öncesi ve sonrası. Bırakın takım tutmayı objektif bakalım. Hakkı teslim edelim. Hakikaten oy hakkım olsa ve Aziz Yıldırım tekrar aday olsa hiç olmazsa vefa gereği en az bir dönem daha Fenerbahçe kulübüne başkan olması veya  Türkiye Futbol Federasyonu'na ( TFF ) başkan olabilmesi için gayret gösterirdim.           Amatör branşlarda başarılı olamayan, yahut, faaliyet göstermeyen takımın - kulübün ülkeye ne faydası var, borçtan başka. Türkiye Futbol Federasyonu onca kazancı nasıl dağıtıyor, pay ediyor bilemiyoruz ama bildiğimiz bişey varsa; Amatör spor kulüplerine doğru dürüst destek verilmediği. Verilen malzemelerin ucuzluğu birkaç gün konuşulup geçiliyor. Ama bu mevzu irdelenmeli. Tabi, MHK de kendisine tahsis edilen bölümde aynı hazin durumu yaşıyor. Gelecek vaat eden hakemler yetişmiyorsa yönetimin basiretsizliğinden. Bunun da ucu TFF ye gidiyor. Amatör dalda hizmetle başlayan İl Hakemlerine maç başı komik üceret verirsen, kaliteli adam yetiştiremezsin.           Fenerbahçenin borçları demek ki sadece Fenerbahçenin mevzusu değil;  Genel umum  mesele haline dönüşmüş. Ne diyelim İnşaallah, borçsuz günlerini görürüz.  Tabi, şampiyon olmalarını da isteriz. Vesselam..
Ekleme Tarihi: 09 Şubat 2024 - Cuma
Emrullah Akbulat

Aziz Yıldırım'ı Hiç Tanımam Ömrümde Hiç Karşılaşmadım Ama Fenerbahçeye Kazandırdığı Eserlerle Çok İyi Tanıdığımı Söyleyebilirim.

           Spor basınında ''Kalamış'taki Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantında kulübün borcu açıklanmış. Buna göre Fenerbahçe Kulübü'nün toplam borcunun 11 Milyar 466 Milyon TL ''  olduğu bilgisi paylaşılmış. Güzide kulüplerimiz arasında borçlu olmayan var mı ?

          Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor dahil borcu olmayan süper lig takımı var mı ? Bırakın süper ligi; Alt liglerde de kulüplerin dudakları uçuklatacak borçları olduğu konuşuluyor. Batmışlar yani. Bu yüzden Devlet bunların bazı borçlarını siliyor ya da erteliyor, takvime bağlıyormuş. Çözüm oluyor mu ? Olmadığı ortada. Onca kurtarılmalardan sonra yine hazin, kurtarılacak durumdalar.

          Peki, stadları bedava Devlet yapıyor.  Bırakın stadların genel bakımını, boyasını, makyajını; Yahu, kulüpleri yönetenler önlerine konan stadın çimlerinin bakımını bile yapamıyorlar. Ondan da kulüp idarecileri bizlerden çok şikayetçi, Devlet bi zahmet onu da halletsin istiyorlar.

          Aziz Yıldırım'ı Hiç Tanımam Ömrümde Hiç Karşılaşmadım  Ama Fenerbahçeye Kazandırdığı Eserlerle Çok İyi  Tanıdığımı Söyleyebilirim. Buyrun şöyle kısadan, yüzeyden Aziz Yıldırıma bakalım ne yapmış, Fenerbahçe bugün ne durumda görelim.

          Aziz Yıldırım 1 stad, 1 Kapalı spor salonu, 1 Antrenman sahası, 1 kamp tesisi, Gebze de yeni stad arazisi, Antalya ve Kayseri de kamp arsası, 9 adet yabancı topçular için ev - villa    vb eserler bıraktı. Adamı türlü entrikalarla uzaklaştırdılar. Villalardan üçünün bu dönemde satıldığı basına yansıyor. Koç geldi kulüp bırakın tesis yapmayı amatör branşlarda başarı bitti,  11 milyar diyorlar ama borcun daha fazla olduğu konuşuluyor. İşte Aziz Yıldırım öncesi ve sonrası. Bırakın takım tutmayı objektif bakalım. Hakkı teslim edelim. Hakikaten oy hakkım olsa ve Aziz Yıldırım tekrar aday olsa hiç olmazsa vefa gereği en az bir dönem daha Fenerbahçe kulübüne başkan olması veya  Türkiye Futbol Federasyonu'na ( TFF ) başkan olabilmesi için gayret gösterirdim.

          Amatör branşlarda başarılı olamayan, yahut, faaliyet göstermeyen takımın - kulübün ülkeye ne faydası var, borçtan başka. Türkiye Futbol Federasyonu onca kazancı nasıl dağıtıyor, pay ediyor bilemiyoruz ama bildiğimiz bişey varsa; Amatör spor kulüplerine doğru dürüst destek verilmediği. Verilen malzemelerin ucuzluğu birkaç gün konuşulup geçiliyor. Ama bu mevzu irdelenmeli. Tabi, MHK de kendisine tahsis edilen bölümde aynı hazin durumu yaşıyor. Gelecek vaat eden hakemler yetişmiyorsa yönetimin basiretsizliğinden. Bunun da ucu TFF ye gidiyor. Amatör dalda hizmetle başlayan İl Hakemlerine maç başı komik üceret verirsen, kaliteli adam yetiştiremezsin.

          Fenerbahçenin borçları demek ki sadece Fenerbahçenin mevzusu değil;  Genel umum  mesele haline dönüşmüş. Ne diyelim İnşaallah, borçsuz günlerini görürüz.  Tabi, şampiyon olmalarını da isteriz. Vesselam..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Simyacı
(09.02.2024 10:13 - #359)
Futbol maçına ilk kalamıştaki Fenerbahçe stadına 1973 yılında gittim. O zaman 10 numara Cemil Turan formam vardı. Topraksaha diye biliriz. Şimdiki köy statları on basar. Neyse maçta kavga çıktı. Beni maça götüren Tayfun abinin de ağzını burnunu kırdılar bende arada bir kaç tokat yedim. Bir daha da Futbol dan nefret ettim. Spor rant kapısı olunca sporcunun kıymeti olmuyor. Şike vb yapan takımda oluyor. Namuslu muş, namussuz derler ya...
Emrullah Akbulat Yorumunuz için teşekkür ederim. Benzer vakıalar günümüzdede yaşanıyor ama genellikle amatör lig maçlarında oluyor. Takdir edersiniz ki günümüz futbolu başlı başına bir sektör. Olumlu yönlerini cımbızla ararken olumsuzlukları saymakla bitmiyor maalesef. Allah'a emanetsiniz.
Emrullah Akbulat Yorumunuz için teşekkür ederim. Benzer vakıalar günümüzdede yaşanıyor ama genellikle amatör lig maçlarında oluyor. Takdir edersiniz ki günümüz futbolu başlı başına bir sektör. Olumlu yönlerini cımbızla ararken olumsuzlukları saymakla bitmiyor maalesef. Allah'a emanetsiniz.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.