Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Arabça Harf Düşmanlığı Değil, Bu Aleni İslam Düşmanlığı ve Provakatörlük

Arabça Harf Düşmanlığı Değil, Bu Aleni İslam Düşmanlığı ve Provakatörlük             Bizim insanımız iyidir. Birileri bir provakasyon ( provakatörlük ) yapıp oyuna getirmezse; Asla bir başkasına saygısızlık yapmaz. Hele hele ülke huzurunu bozacak hiç bir teşebbüste bulunmaz. Son zamanlarda Suriyeli sığınmacılar üzerinden oynanan oyuna '' Arabça harf '' düşmanlığının da eklenmek istenildiği görülüyor.           Bu tür provakatif eylemleri yapanların profillerine bakın, birbirlerine benzediklerini hemen anlayacaksınız. Geçmişte bu ülkeyi Türk - Kürt, Sünni - Alevi, Sağcı - Solcu, Dindar - Dinsiz vb diye ayırıp çatıştıranlar; Bugün sığınmacılar üzerinden bu ülkede kaos ve karmaşa çıkarmak istiyorlar. Tabi, bunu yaparkende İslâm düşmanlığını da içine sarmalamayı ihmal etmiyorlar.           Tezagahçıları, provakatörleri herkes tanıyor. Geçmişte '' laiklik elden gidiyor '' diye çığırtkanlık yapanlar '' Atatürkçü '' kisvesine bürünerek kendilerince dokunulmazlık zırhına bürünüyorlardı. Netice ortada laiklik elden gitmiyor. Gitmediği gibi böyle boşa naralar atma imkânı daha da artıyor.           Geçtiğimiz günlerde İzmirde bir Arabça tercümanın ofisine astığı tabela yasadışı bir şekilde kaldırılıyor. Bu yasadışı, aynı zamanda insanlık suçu diyebileceğimiz eylem, sanki Türkçeyi kurtarmak için yapılıyormuş gibi kamuoyuna servis ediliyor. Kardeşim, İzmirin caddelerini gezin çoğu  mağazada İngilizce, Fransızca, Almanca marka reklamlarını görmeden yürüyemezsiniz. Hadi kaldırın bakalım bu yabancı tabelaları da görelim. Hatta, hızınızı alamayıp yabancı ilaç fabrikalarının tabelalarını da kaldırın.           İzmirde bu tabela kaldırma suçu işleyenler; Lütfen Yunan adalarına, Atina'ya Türk turistleri taşıyan firmaların Rumca reklam panolarını  kaldırında görelim.           Bu ülkede kendileri gibi düşünmeyenleri cahillikle itham edenler; Bilin ki, kendi cahilliklerini ifşa ediyorlar. Münevver ( aydın ) insan başkasına kabalık etmez, hakaret etmez. Hele hele kendisi gibi düşünmeyene hiç hakaret etmez. Saygı görür, bilir ki saygı; İnsana sevginin - saygının - hürmetin vb başlangıcıdır.           Tekrar Arabça harf düşmanlığı yapmak, topluma bu çirkin düşünceyi enjekte etmek isteyenler önce giydikleri ayakkabıların, fistanların, kullandıkları arabaların vb markalarına baksınlar ve yabancı buldukları tüm isim - amblem ne varsa söküp atsınlar. Bizlerde bunlar tamamen Milli düşünüyorlar deyip takdir edelim, Vesselam..
Ekleme Tarihi: 14 Temmuz 2023 - Cuma
Emrullah Akbulat

Arabça Harf Düşmanlığı Değil, Bu Aleni İslam Düşmanlığı ve Provakatörlük

Arabça Harf Düşmanlığı Değil, Bu Aleni İslam Düşmanlığı ve Provakatörlük

 

          Bizim insanımız iyidir. Birileri bir provakasyon ( provakatörlük ) yapıp oyuna getirmezse; Asla bir başkasına saygısızlık yapmaz. Hele hele ülke huzurunu bozacak hiç bir teşebbüste bulunmaz. Son zamanlarda Suriyeli sığınmacılar üzerinden oynanan oyuna '' Arabça harf '' düşmanlığının da eklenmek istenildiği görülüyor.

          Bu tür provakatif eylemleri yapanların profillerine bakın, birbirlerine benzediklerini hemen anlayacaksınız. Geçmişte bu ülkeyi Türk - Kürt, Sünni - Alevi, Sağcı - Solcu, Dindar - Dinsiz vb diye ayırıp çatıştıranlar; Bugün sığınmacılar üzerinden bu ülkede kaos ve karmaşa çıkarmak istiyorlar. Tabi, bunu yaparkende İslâm düşmanlığını da içine sarmalamayı ihmal etmiyorlar.

          Tezagahçıları, provakatörleri herkes tanıyor. Geçmişte '' laiklik elden gidiyor '' diye çığırtkanlık yapanlar '' Atatürkçü '' kisvesine bürünerek kendilerince dokunulmazlık zırhına bürünüyorlardı. Netice ortada laiklik elden gitmiyor. Gitmediği gibi böyle boşa naralar atma imkânı daha da artıyor.

          Geçtiğimiz günlerde İzmirde bir Arabça tercümanın ofisine astığı tabela yasadışı bir şekilde kaldırılıyor. Bu yasadışı, aynı zamanda insanlık suçu diyebileceğimiz eylem, sanki Türkçeyi kurtarmak için yapılıyormuş gibi kamuoyuna servis ediliyor. Kardeşim, İzmirin caddelerini gezin çoğu  mağazada İngilizce, Fransızca, Almanca marka reklamlarını görmeden yürüyemezsiniz. Hadi kaldırın bakalım bu yabancı tabelaları da görelim. Hatta, hızınızı alamayıp yabancı ilaç fabrikalarının tabelalarını da kaldırın.

          İzmirde bu tabela kaldırma suçu işleyenler; Lütfen Yunan adalarına, Atina'ya Türk turistleri taşıyan firmaların Rumca reklam panolarını  kaldırında görelim.

          Bu ülkede kendileri gibi düşünmeyenleri cahillikle itham edenler; Bilin ki, kendi cahilliklerini ifşa ediyorlar. Münevver ( aydın ) insan başkasına kabalık etmez, hakaret etmez. Hele hele kendisi gibi düşünmeyene hiç hakaret etmez. Saygı görür, bilir ki saygı; İnsana sevginin - saygının - hürmetin vb başlangıcıdır.

          Tekrar Arabça harf düşmanlığı yapmak, topluma bu çirkin düşünceyi enjekte etmek isteyenler önce giydikleri ayakkabıların, fistanların, kullandıkları arabaların vb markalarına baksınlar ve yabancı buldukları tüm isim - amblem ne varsa söküp atsınlar. Bizlerde bunlar tamamen Milli düşünüyorlar deyip takdir edelim, Vesselam..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.