Gülsan Metal
birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Ahlaksızlık Şiddet, Hatta, Terörden Daha Tehlikelidir

                                Ahlaksızlık Şiddet, Hatta, Terörden Daha  Tehlikelidir           Hemen hepimizin arzu ettiği huzurlu ortamda yaşamak için çevremizde; Eğitimli, inançlı, ahlaklı, erdem  vb sahibi insanlar olması lazım. Saygının olmadığı, kuralların tanınmadığı, haram - helalin gözetilmediği ortamda asla huzurlu yaşayamayız. Gecemiz, gündümüz bizlere zindan olur. Üzülerek ifade edelim Ülkemiz ahlaken olumlu istikamette değil.           Ahlak, erdem tanımayan, kendi - kimlik kültürüne yabancı bir nesil yetişiyor. İsteyen, tüketime odaklı azgın bir kuşak yetişiyor. Z kuşağı kışkırtmalarıyla gençliğe üretme kabiliyeti değilde  '' neden benimde yok '' mantığı aşilte ediliyor.           Mevzunun uzmanlarıda 4 + 4 + 4 eğitim sisteminin; tembel, tüketmeye istekli, meziyetsiz, vasıfsız vs yığınlar yetiştirdiğini beyan ederlerken;  Neden hala bu sistemde ısrar ediliyor anlamıyorum. Yeni nesillere dinimizi, örfümüzü, kültürümüzü öğretmek başka bir şey İmam Hatip Okullarının adeta enflasyonla ifade edilecek şekilde çoğaltılması ayrı bir şey. Geçmişte İmam Hatipler ilgi odağıydı. Öğrenciler okulların yaptıkları imtihanlarla belirlenirdi. Üniversitelere, hem de iyi Üniversitelere talebeler yetiştirirdi. Şimdi ise imandan habersiz İmam Hatipliler yetişiyor. Yanılıyorsak özür dileriz. Ama hakikat budur.           Geçtiğimiz günlerde bir vesileyle Brezilya'da bulunmuş bir kardeşimiz '' Abi, fakirliğe, eğitimsizliğe vb bir de ahlaksızlık eklenince sokaklara akıl almaz olumsuzluklar taşınıyor. Anlatmaya utanıyorum. '' demişti. Hadi, onlar sömürge görmüş, planlı dejenerasyona tabi tulmuşlar. Ya bize ne oluyor ?! Madem ki biz sömürge ülkesi değiliz; Neden kendi, kimlik kültürümüze hasım nesiller yetiştirdi bu eğitim kurumları..? Cevap vermekte zorlanıyoruz.           Milli Görüşün efsane lideri merhum Necmettin Erbakan konunun önemine binaen tüzük ve seçim vaatlerinde hep '' Önce Ahlak ve Maneviyat '' demiştir. Ne kadar haklı olduğuna her an şahid oluyoruz.           Evet. Fikri suçları engellemek için mesele halledilir ve suç işleme eyilimi biter. Ama ahlaksızlık, fuhuş, hırsızlık, uyuşturucu alışkanlığı vb öyle ben böyle karar aldım denilerek durdurulamazlar. Bunları durdurabilmek için; İyi bir eğitim, inançlı, kültürüne - kimliğine, Tarihine vb bağlı nesiller yetiştirmek gerekiyor. Bu da bir hayli zaman alıyor.           Ümitsiz değiliz. İnşaallah bu Milletin hamuru, mayası sağlamdır. Samimi bir yönetimle, Milli bir eğitimle geçmişine, geleneklerine, kültürüne sonuna kadar sahip çıkan sağlam nesiller yetişecektir. Bu mevzuya da aralıklarla devam edeceğiz diyelim ve noktalayalım. Vesselam.  
Ekleme Tarihi: 27 Ağustos 2023 - Pazar
Emrullah Akbulat

Ahlaksızlık Şiddet, Hatta, Terörden Daha Tehlikelidir

                                Ahlaksızlık Şiddet, Hatta, Terörden Daha  Tehlikelidir
          Hemen hepimizin arzu ettiği huzurlu ortamda yaşamak için çevremizde; Eğitimli, inançlı, ahlaklı, erdem  vb sahibi insanlar olması lazım. Saygının olmadığı, kuralların tanınmadığı, haram - helalin gözetilmediği ortamda asla huzurlu yaşayamayız. Gecemiz, gündümüz bizlere zindan olur. Üzülerek ifade edelim Ülkemiz ahlaken olumlu istikamette değil.
          Ahlak, erdem tanımayan, kendi - kimlik kültürüne yabancı bir nesil yetişiyor. İsteyen, tüketime odaklı azgın bir kuşak yetişiyor. Z kuşağı kışkırtmalarıyla gençliğe üretme kabiliyeti değilde  '' neden benimde yok '' mantığı aşilte ediliyor.
          Mevzunun uzmanlarıda 4 + 4 + 4 eğitim sisteminin; tembel, tüketmeye istekli, meziyetsiz, vasıfsız vs yığınlar yetiştirdiğini beyan ederlerken;  Neden hala bu sistemde ısrar ediliyor anlamıyorum. Yeni nesillere dinimizi, örfümüzü, kültürümüzü öğretmek başka bir şey İmam Hatip Okullarının adeta enflasyonla ifade edilecek şekilde çoğaltılması ayrı bir şey. Geçmişte İmam Hatipler ilgi odağıydı. Öğrenciler okulların yaptıkları imtihanlarla belirlenirdi. Üniversitelere, hem de iyi Üniversitelere talebeler yetiştirirdi. Şimdi ise imandan habersiz İmam Hatipliler yetişiyor. Yanılıyorsak özür dileriz. Ama hakikat budur.
          Geçtiğimiz günlerde bir vesileyle Brezilya'da bulunmuş bir kardeşimiz '' Abi, fakirliğe, eğitimsizliğe vb bir de ahlaksızlık eklenince sokaklara akıl almaz olumsuzluklar taşınıyor. Anlatmaya utanıyorum. '' demişti. Hadi, onlar sömürge görmüş, planlı dejenerasyona tabi tulmuşlar. Ya bize ne oluyor ?! Madem ki biz sömürge ülkesi değiliz; Neden kendi, kimlik kültürümüze hasım nesiller yetiştirdi bu eğitim kurumları..? Cevap vermekte zorlanıyoruz.
          Milli Görüşün efsane lideri merhum Necmettin Erbakan konunun önemine binaen tüzük ve seçim vaatlerinde hep '' Önce Ahlak ve Maneviyat '' demiştir. Ne kadar haklı olduğuna her an şahid oluyoruz.
          Evet. Fikri suçları engellemek için mesele halledilir ve suç işleme eyilimi biter. Ama ahlaksızlık, fuhuş, hırsızlık, uyuşturucu alışkanlığı vb öyle ben böyle karar aldım denilerek durdurulamazlar. Bunları durdurabilmek için; İyi bir eğitim, inançlı, kültürüne - kimliğine, Tarihine vb bağlı nesiller yetiştirmek gerekiyor. Bu da bir hayli zaman alıyor.
          Ümitsiz değiliz. İnşaallah bu Milletin hamuru, mayası sağlamdır. Samimi bir yönetimle, Milli bir eğitimle geçmişine, geleneklerine, kültürüne sonuna kadar sahip çıkan sağlam nesiller yetişecektir. Bu mevzuya da aralıklarla devam edeceğiz diyelim ve noktalayalım. Vesselam.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.