Coşkun Öztürk’ten Meclis Sonrası Sert Çıkış: “Atatürk Üzerinden Siyasi Şova Geçit Vermeyiz!”
Coşkun Öztürk’ten Meclis Sonrası Sert Çıkış: “Atatürk Üzerinden Siyasi Şova Geçit Vermeyiz!”
Gebze Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısının ardından açıklamalarda bulunan MHP Gebze İlçe Başkanı Coşkun Öztürk, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli üzerinden yürütülen tartışmalara tepki gösterdi. Öztürk, "Belediye başkanımızı siyasi şovlara kurban etmeyiz" dedi.
Gebze Belediyesi’nin 2026 yılı ilk meclis toplantısına, Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden projeler ve Atatürk Heykeli etrafında dönen tartışmalar damga vurdu. Toplantıyı yerinde takip eden MHP Gebze İlçe Başkanı Coşkun Öztürk, meclis çıkışında yaptığı açıklamalarla muhalefetin tavrını "istismar" olarak nitelendirdi.
"Hizmet Düşmanlığı Yapılıyor"
Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün süreci başından itibaren büyük bir hassasiyetle yönettiğini belirten Öztürk, projeye gölge düşürülmek istendiğini savundu. Öztürk, şu ifadeleri kullandı:
"Ne yazık ki hizmet anlayışına düşman bir zihniyet, Gebze’ye kazandırılmak istenen projelere gölge düşürmek için Atatürk gibi ortak bir değeri istismar etmektedir. Başkanımız, nezaket göstererek tüm paydaşları bilgilendirmesine rağmen 'Atatürk düşmanı' gibi gösterilmeye çalışılması büyük bir hadsizliktir."
"Bizim Atatürk Sevgimizi Tartışmak Kimsenin Haddi Değildir"
Ülkücü hareketin ve Cumhur İttifakı'nın Atatürk konusundaki hassasiyetinin tartışmaya kapalı olduğunu vurgulayan Öztürk, konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" sözüne atıfta bulundu. Öztürk, "Atatürk’ün adını siyasi malzeme yaptırmayız. Bizim Atatürk sevgimizi ve ona duyduğumuz saygıyı tartışmaya kimsenin haddi değildir," dedi.
Muhalefete Çağrı: "Varsa Projeniz Anlatın"
Meclis salonunun bir "şov alanı" olmadığını hatırlatan Öztürk, muhalefet üyelerini yapıcı siyasete davet etti:
-
Hamaset Değil İcraat: "Meclis salonu Gebzelilere hizmetin konuşulduğu yerdir; hamaset ve şov alanı değildir."
-
Proje Odaklılık: "Varsa projeniz çıkın anlatın, dinleyelim. Ancak boş söylemlerle vakit kaybetmeyelim."
Cumhur İttifakı'ndan Tam Destek
MHP İlçe Başkanı, Cumhur İttifakı’nın bir bileşeni olarak Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün her zaman yanında olduklarını belirterek, Gebze’nin kalkınması için yürütülen tüm çalışmaların sonuna kadar destekçisi olacaklarını ifade ederek sözlerini noktaladı.
Bu haber metni üzerinde eklemek istediğiniz bir detay veya vurgulanmasını istediğiniz farklı bir nokta var mı?
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

