selamet derneği kurban
birsan alüminyum

Polis Taksim Meydanı’nda önlem aldı

Gündem 01.05.2024 - 10:08
 

Polis Taksim Meydanı’nda önlem aldı

Çok sayıda işçi sendikası ve vatandaşlar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle sabahın erken saatlerinde Saraçhane Meydanı'nda toplanmaya başladılar. Eminyet güçleri Taksim Meydanı'na çıkan tüm yollarda sıkı denetim yapıyor.
 İstanbul polisi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü’nde toplantı ve mitinge izin verilmeyen Taksim Meydanı’nda yoğun güvenlik önlemleri aldı. İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için tahsis edilen Saraçhane parkı ile Taksim Meydanı’na giden yolu ayıran Bozdoğan Kemeri’nin önünde pek çok  kalkanlı Çevik Kuvvet Polisi yer alırken kemerin üzerinde yer alan uzun namlulu Özel Harekat Polisleri dikkat çekti. Taksim Meyda’nı ve çevresinde geniş ölçekli güvenlik tedbirleri alan polis Taksim Cumhuriyet Anıtı ve Taksim Meydanı’na çıkan sokakları demir bariyerlerle kapattı. Ayrıca meydan girişierine kontrol noktaları koyan polis, sivil vatandaşların meydana giriş çıkışına izin vermedi. Meydan civarında çok sayıda polisin sokaklarda devriye gezmesi dikkat çekerken, Taksim Meydanı’na yalnızca esanf ve turistin girmesine izin verildi. 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? İlk olarak, 1 Mayıs 1886’da ABD’nin Chicago kentinde gerçekleşen olaylar, işçilerin günlük çalışma saatlerinin 8 saate indirilmesini talep etmesiyle patlak verdi. Ancak polis müdahalesiyle çatışmalar yaşandı ve birçok işçi hayatını kaybetti. Bu olaylar, işçi sınıfının hakları için mücadele etme ve birlik olma ruhunu canlandırdı ve sonrasında 1 Mayıs, işçi sınıfının uluslararası dayanışma günü olarak kabul edildi. BHA-Türkiye'nin Haber Ağı
Çok sayıda işçi sendikası ve vatandaşlar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle sabahın erken saatlerinde Saraçhane Meydanı'nda toplanmaya başladılar. Eminyet güçleri Taksim Meydanı'na çıkan tüm yollarda sıkı denetim yapıyor.

 İstanbul polisi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü’nde toplantı ve mitinge izin verilmeyen Taksim Meydanı’nda yoğun güvenlik önlemleri aldı.

İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için tahsis edilen Saraçhane parkı ile Taksim Meydanı’na giden yolu ayıran Bozdoğan Kemeri’nin önünde pek çok  kalkanlı Çevik Kuvvet Polisi yer alırken kemerin üzerinde yer alan uzun namlulu Özel Harekat Polisleri dikkat çekti.

Taksim Meyda’nı ve çevresinde geniş ölçekli güvenlik tedbirleri alan polis Taksim Cumhuriyet Anıtı ve Taksim Meydanı’na çıkan sokakları demir bariyerlerle kapattı.

Ayrıca meydan girişierine kontrol noktaları koyan polis, sivil vatandaşların meydana giriş çıkışına izin vermedi.

Meydan civarında çok sayıda polisin sokaklarda devriye gezmesi dikkat çekerken, Taksim Meydanı’na yalnızca esanf ve turistin girmesine izin verildi.

1 Mayıs nasıl ortaya çıktı?

İlk olarak, 1 Mayıs 1886’da ABD’nin Chicago kentinde gerçekleşen olaylar, işçilerin günlük çalışma saatlerinin 8 saate indirilmesini talep etmesiyle patlak verdi. Ancak polis müdahalesiyle çatışmalar yaşandı ve birçok işçi hayatını kaybetti. Bu olaylar, işçi sınıfının hakları için mücadele etme ve birlik olma ruhunu canlandırdı ve sonrasında 1 Mayıs, işçi sınıfının uluslararası dayanışma günü olarak kabul edildi.

BHA-Türkiye'nin Haber Ağı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.