GTO BAŞKANI ASLANTAŞ: "YENİ DÖNEMDE GTO’YU AR-GE İLE GÜÇLENDİRECEĞİZ"
GTO BAŞKANI ASLANTAŞ: "YENİ DÖNEMDE GTO’YU AR-GE İLE GÜÇLENDİRECEĞİZ"
Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, kasım ayında yapılacak organ seçimleri öncesinde Seçim Yönetim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Yeni döneme ilişkin vizyonunu paylaşan Aslantaş, üyelerle kurulan güçlü iletişimin, mesleki eğitimin, inovasyonun ve AR-GE projelerinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını vurguladı.
İş dünyası ve sanayicilerin yoğun katılımıyla açılışı yapılan Seçim Yönetim Merkezi’nde konuşan Başkan Aslantaş, "Güçlü oda, güçlü Gebze, güçlü ülke" mesajı vererek göreve geldikleri günden bu yana üye odaklı bir hizmet anlayışı benimsediklerini belirtti.
"10 BİN ÜYEMİZLE BİREBİR TEMAS KURDUK"
Görev süresi boyunca üyelerle doğrudan iletişim kurmaya özen gösterdiklerini ifade eden Aslantaş, şu ifadeleri kullandı:
"Bizler sizler için varız. Ülkemizin istihdamına, üretimine, ticaretine ve ihracatına katkı sağlayan üyelerimize minnet borcumuz var. Sizlerden aidat alıyoruz ve bu hizmet borcunu en iyi şekilde ödemekle mükellefiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaklaşık 10 bin üyemizi iş yerlerinde ziyaret ettik ya da odamızda ağırladık. Hedefimiz 28 bin üyemizin tamamıyla doğrudan iletişim kurmak."

GELECEĞİN TEMİNATI MESTEKİ EĞİTİME 3 MİLYON TL'LİK DESTEK
Mesleki eğitimin sanayinin sürdürülebilirliği açısından kritik önem taşıdığına dikkat çeken Aslantaş, Gebze Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi bünyesine kazandırılan atölye binasına kurucu başkan İbrahim Başaran’ın ismini vererek vefa borçlarını ödediklerini aktardı. Okul ziyaretleriyle öğrencileri meslek sahibi olmaya teşvik ettiklerini belirten Aslantaş, "Meslek liselerinde 'projem var' diyerek bize gelen öğrencilerimize 3 milyon lira doğrudan destek sağladık. Gebze Center'daki etkinliklerle gençlerimizin projelerini 100 bin kişiyle buluşturduk. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi bünyesindeki iki meslek yüksekokulunun hamiliğini üstlenerek üniversite-sanayi iş birliğini pekiştirdik" dedi.

"AR-GE OLMADAN AYAKTA KALINAMAZ"
GTO'nun önümüzdeki dönemde inovasyon ve teknoloji odaklı projelere ağırlık vereceğini açıklayan Aslantaş, oda bünyesinde kurulacak yeni yapının müjdesini verdi:
"AR-GE olmadan olmaz. Kazandığı paranın bir bölümünü kendisini geliştirmek için harcamayan, versiyon yenilemeyen hiçbir firma ayakta kalamaz. Yeni dönemde odamız bünyesinde oluşturacağımız AR-GE birimiyle, bu imkanlardan faydalanmak isteyen tüm üyelerimizi bir araya getireceğiz."

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

