Gebze’de Ramazan’ın Kalbi Bu Çadırda Atıyor!
Gebze’de Ramazan’ın Kalbi Bu Çadırda Atıyor!
Gebze İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle kurulan “Ramazan Kitap Çadırı”, kitapseverleri ağırlamaya başladı. Özellikle çocuklara yönelik etkinliklerin ön plana çıktığı çadır, Gebzelilerden yoğun ilgi görüyor.
Gebze’de Ramazan ayı sadece ibadetle değil, aynı zamanda kültürel bir şölenle idrak ediliyor. Gebze İlçe Müftülüğü " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Gebze İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) ortaklaşa düzenlediği “ Ramazan Kitap Çadırı”, kapılarını okurlara açtı. Zengin içerikleri ve imza günleriyle dikkat çeken çadır, şimdiden kentin buluşma noktası haline geldi.
Her Yaşa Hitap Eden Zengin İçerik
Çadırda; temel dini bilgilerden ilmihallere, dua kitaplarından güncel edebi eserlere kadar geniş bir yelpaze sunuluyor. Vatandaşlar bir yandan ibadetlerine rehberlik edecek eserlere ulaşırken, bir yandan da yeni çıkan yayınları inceleme ve uygun fiyatlarla satın alma imkânı buluyor.
Minik Okurlara Özel İlgi: Yazarlarla Buluşma
Etkinliğin en renkli anları ise çocuklara ayrılan bölümlerde yaşanıyor. Çocukların kitaplarla bağ kurmasını hedefleyen program kapsamında:
-
Çocuk kitapları yazarları minik okurlarıyla buluşuyor.
-
İmza günleri ve keyifli sohbetler düzenleniyor.
-
Çocuklara yönelik eğitici ve öğretici etkinlikler gerçekleştiriliyor.
Müftü Hamarat: “Bilgiye Olan İlgiyi Artırmak Kıymetlidir”
Kitap çadırını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Gebze Müftüsü İbrahim Hamarat, projenin önemine vurgu yaptı. Çocukların küçük yaşta okuma alışkanlığı kazanmasının kritik olduğunu belirten Hamarat, şunları söyledi:
" Ramazan ayında manevi değerlerimizi pekiştirirken, bilgiye ve kültüre olan ilgiyi artırmak büyük bir kıymet taşıyor. Bu etkinlikler hem toplumumuzun kültürel bilincini artıracak hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirecektir."
Ramazan Boyunca Ziyarete Açık
Çadır yetkililerine teşekkür eden Müftü Hamarat, tüm Gebzelileri bu manevi ve kültürel atmosferi solumaya davet etti. Ramazan ayı boyunca açık kalacak olan Kitap Çadırı, her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

