birsan alüminyum

GEBZE’DE İNTERNET KRİZİ: Türk Telekom Sanayiciyi ‘Metro Ethernet’e mi Zorluyor?

Bilim-Teknoloji 31.01.2026 - 08:25, Güncelleme: 31.01.2026 - 08:50
 

GEBZE’DE İNTERNET KRİZİ: Türk Telekom Sanayiciyi ‘Metro Ethernet’e mi Zorluyor?

Gebze İlkhaber sitesinin gündeme taşıdığı çarpıcı iddialar, bölgedeki internet krizinin ulaştığı boyutları gözler önüne serdi. İddiaya göre Türk Telekom, arızaları gidermek yerine aboneleri aylık 5 bin TL’lik paketlere "mecbur" bırakıyor.Türkiye’nin sanayi üssü Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda son aylarda kronikleşen internet kesintileri üretimi durma noktasına getirdi.
 Gebze bölgesinde faaliyet gösteren dev sanayi kuruluşlarından KOBİ’lere ve evdeki vatandaşa kadar geniş bir kesim, aylardır çözülemeyen internet kesintileriyle boğuşuyor. Milyonlarca dolarlık ihracat ve lojistik ağının yönetildiği bölgede, "internet yokluğu" nedeniyle işler durma noktasına gelmiş durumda. "Arıza Aylarca Sürebilir, Garantisi Yok!" Konuyla ilgili şikayetlerin odağındaki Türk Telekom Gebze Şube Müdürlüğü’nden gelen açıklamalar ise adeta "pes" dedirten cinsten. Şirket yetkililerinin arıza taleplerine karşılık aldıkları yanıt, kurumsal bir hizmet anlayışından uzak: "Normal internet arızalarına ekiplerimiz müsait olduğunda müdahale ediyoruz. Bu bazen aylar da alabilir, bir süre garantimiz yok." Sanayiciye ‘Para Var, Ödeyin’ Yaklaşımı Haber merkezimize ulaşan bilgilere ve bölge sorumlularının beyanlarına göre; Türk Telekom, standart altyapı hizmetini düzgün veremediği şirketlere çözüm olarak aylık bedeli 5 bin TL’yi bulan Metro Ethernet aboneliğini dayatıyor. Türk Telekom Gebze Sorumlusu’nun, "Milyonluk şirketler her elemanına 50-60 bin TL harcarken internete de 5 bin TL versin, o zaman anında müdahale edelim" şeklindeki yaklaşımı, sanayiciler tarafından "hizmet kusurunu fırsata çevirmek" olarak yorumlanıyor. Üretim Hattında "GSM Modem" Çilesi Büyük ölçekli fabrikaların internet kesintisi nedeniyle operasyonlarını yürütemediği, birçok işletmenin çareyi GSM hatları üzerinden ek paketler alarak günü kurtarmaya çalışmakta bulduğu öğrenildi. Ancak bu yöntem, veri trafiği yoğun olan sanayi tesisleri için ne sürdürülebilir ne de güvenli bir çözüm sunuyor. Vatandaş Mağdur, Kamuoyu Tepkili Sadece şirketler değil, uzaktan çalışanlar ve öğrenciler de bu ihmalkarlıktan payını alıyor. Standart abonelik kullanan vatandaşa "aylar sürebilir" denilen arıza süreleri, bölgedeki dijital yaşamı felç etmiş durumda. Şimdi tüm gözler, bölge ekonomisini ve sosyal hayatı doğrudan etkileyen bu skandal yaklaşım karşısında yetkililerin ve üst yönetimin atacağı adıma çevrilmiş durumda. Kesintisiz internet bir lüks mü, yoksa parası olanın alabildiği bir ayrıcalık mı? Kararı kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.
Gebze İlkhaber sitesinin gündeme taşıdığı çarpıcı iddialar, bölgedeki internet krizinin ulaştığı boyutları gözler önüne serdi. İddiaya göre Türk Telekom, arızaları gidermek yerine aboneleri aylık 5 bin TL’lik paketlere "mecbur" bırakıyor.Türkiye’nin sanayi üssü Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda son aylarda kronikleşen internet kesintileri üretimi durma noktasına getirdi.

  Gebze bölgesinde faaliyet gösteren dev sanayi kuruluşlarından KOBİ’lere ve evdeki vatandaşa kadar geniş bir kesim, aylardır çözülemeyen internet kesintileriyle boğuşuyor. Milyonlarca dolarlık ihracat ve lojistik ağının yönetildiği bölgede, "internet yokluğu" nedeniyle işler durma noktasına gelmiş durumda.

"Arıza Aylarca Sürebilir, Garantisi Yok!"

Konuyla ilgili şikayetlerin odağındaki Türk Telekom Gebze Şube Müdürlüğü’nden gelen açıklamalar ise adeta "pes" dedirten cinsten. Şirket yetkililerinin arıza taleplerine karşılık aldıkları yanıt, kurumsal bir hizmet anlayışından uzak:

"Normal internet arızalarına ekiplerimiz müsait olduğunda müdahale ediyoruz. Bu bazen aylar da alabilir, bir süre garantimiz yok."

Sanayiciye ‘Para Var, Ödeyin’ Yaklaşımı

Haber merkezimize ulaşan bilgilere ve bölge sorumlularının beyanlarına göre; Türk Telekom, standart altyapı hizmetini düzgün veremediği şirketlere çözüm olarak aylık bedeli 5 bin TL’yi bulan Metro Ethernet aboneliğini dayatıyor. Türk Telekom Gebze Sorumlusu’nun, "Milyonluk şirketler her elemanına 50-60 bin TL harcarken internete de 5 bin TL versin, o zaman anında müdahale edelim" şeklindeki yaklaşımı, sanayiciler tarafından "hizmet kusurunu fırsata çevirmek" olarak yorumlanıyor.

Üretim Hattında "GSM Modem" Çilesi

Büyük ölçekli fabrikaların internet kesintisi nedeniyle operasyonlarını yürütemediği, birçok işletmenin çareyi GSM hatları üzerinden ek paketler alarak günü kurtarmaya çalışmakta bulduğu öğrenildi. Ancak bu yöntem, veri trafiği yoğun olan sanayi tesisleri için ne sürdürülebilir ne de güvenli bir çözüm sunuyor.

Vatandaş Mağdur, Kamuoyu Tepkili

Sadece şirketler değil, uzaktan çalışanlar ve öğrenciler de bu ihmalkarlıktan payını alıyor. Standart abonelik kullanan vatandaşa "aylar sürebilir" denilen arıza süreleri, bölgedeki dijital yaşamı felç etmiş durumda.

Şimdi tüm gözler, bölge ekonomisini ve sosyal hayatı doğrudan etkileyen bu skandal yaklaşım karşısında yetkililerin ve üst yönetimin atacağı adıma çevrilmiş durumda. Kesintisiz internet bir lüks mü, yoksa parası olanın alabildiği bir ayrıcalık mı? Kararı kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.